„Някаква сериозна причина е. Не може да гадаем, защото не

...
„Някаква сериозна причина е. Не може да гадаем, защото не
Коментари Харесай

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Всичките от ГЕРБ са изключително жалки

„ Някаква сериозна причина е. Не може да гадаем, тъй като не е доста известен ход за един политик преди избори - да иде да прави метани на Ердоган. За да го направи Борисов, има някаква сериозна причина ".

Това сподели журналистът Иван Бакалов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . Повод за думите му беше визитата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Турция при турския президент Реджеп Таип Ердоган

„ Това, което прави усещане, е, че напълно спука гумата някогашният министър председател Борисов. Съвсем приказва 5 за 4. Очаквам да каже: „ Аз паднах и в този момент ще тръгнат мигрантите през границата. Аз до момента ги спирах ". Съвсем загуби връзка с действителността, паднаха му задръжките в този момент. Може би в предишното е имал някакви задръжки, в този момент напълно се оголи. Дори след първите избори - април месец, метода, по който застана пред джипката вечерта... говореше като предводител на тайфа. Мисля, че от този миг нататък той не е излизал от този звук ", сподели журналистът.

Според него сигурно Борисов и Ердоган са си говорили за закона „ Магнитски ", защото преди време двама турски министри бяха глобени от Съединени американски щати по същия закон

„ Всичките тези от ГЕРБ са извънредно жалки. Хвърлят се там, той (б.р. Бойко Борисов) ги разпраща по всякакви студии като представители да приказват по малките екрани. Хвърлят се те на амбразурата да го пазят, всичките са едни марионетки, не можеш да ги вземеш насериозно. Те са изпаднали в това състояние - да пазят или да атакуват. Той (б.р. Бойко Борисов) вкара този безразсъден звук в българската политика - на някаква непрекъсната война. Сипе непрестанно обвинявания. Всичките му пиар съветници могат да се самоубият с резултатите, които реализират ", сподели още Иван Бакалов.

„ Ред в хаоса " е масонски принцип (б.р. в подтекста на предизборния девиз на ГЕРБ „ Ред в хаоса " ). И въпросът е, че тук имаме в действителност нещо като масонска ложа „ ГЕРБ ". Само че това не е ложа, която да гради, както е било в предишното, това е ложа да краде ", счита той.

Журналистът разяснява и самото масонство в България: „ Това не е никакво масонство. Това е една мафиотска подигравка на масонство, скришен мафиотски сговор ".

„ Аз мисля, че идват доста положителни времена за България ", заключи Бакалов. Той изясни, че до момента българите са търсили водача, вожда, който да ги " оправи ". „ То беше Костов, то беше царят. Първата по-смекчена роля на водача и на вождизма беше при Тройната коалиция. Тогава имаше три партии, съдружно ръководство, министър председателят не се показваше всеки ден и икономическите резултати на това ръководство са доста положителни ", добави Иван Бакалов.

Журналистът даде своя коментар и за партия " ИТН " и по-конкретно за опасенията, че тя може да е повтаряне на ГЕРБ: „ Няма късмет да стане като това с Борисов, тъй като следва съдружно ръководство. ГЕРБ пада надолу, " ИТН " се качва и са изравнени. Кой ще завоюва не е толкоз значимо, ще бъдат към 65 до 70 депутати от всяка от тези партии (б.р.: ГЕРБ и " ИТН " ). С толкоз депутати не е допустимо да се наложиш и да доминираш като водач. Мисля си, че Слави Трифонов, в случай че опита самичък да си назначава хора и да водачества по този метод, по който сме привикнали да гледаме при Борисов, доста бързо ще се разпадне неговата партия ".

„ Хубавото е това, че ръководещото държавно управление ще е подкрепено от три или четири партии и това значи, че може да падне всеки миг, в случай че някой се опита да злоупотребява с властта ", означи Иван Бакалов.

„ Ще има към два пъти и половина повече депутати, които са антиГЕРБ. Няма късмет да създадат държавно управление тези (б.р. ГЕРБ). Но оттова нататък „ ИТН ", „ Демократична България ", „ Изправи се! Мутри вън! " - трите може би няма да съберат 120 депутата. Ще се наложи да получат поддръжка от Българска социалистическа партия, от Движение за права и свободи няма да я желаят ", счита още той.

Журналистът разяснява и личността на Васил Божков: „ Завръщане за Божков - това е сложна работа. Според мен той си прави илюзии. Дори да смъкват всичките 18 обвинявания, които може да се басираме, че от тях 90% са безусловно безпочвени, има няколко неща, които следва да се изяснят ", сподели Бакалов и посочи, че приказва за частта от обвиняванията с налозите и антиките. „ В неговите действия има неща, които да съставляват интерес за Прокуратурата. Но най-важното е неговото признание. Той призна тежко закононарушение ", добави той, имайки поради самопризнанията на Божков, че е давал пари на хора от ръководството на ГЕРБ.

„ Служебният кабинет не взе участие в изборите като партия, а печели най-вече благосклонности от всички партии. Това се усеща ", означи Иван Бакалов. След това той описа, че негови познати хора са го питали коя партия дава обещание да остави хора от служебния кабинет в идващото държавно управление. „ Аз не съм чул коя партия дава обещание, само че тези хора са подготвени да гласоподават за тази партия. Ако някоя партия излезе и каже, че ще остави икономическия, финансовия, четири-пет министъра от служебния кабинет, тази партия ще завоюва доста по-висок резултат ", счита Бакалов.

Според него ще има министри от служебния кабинет, които ще останат и в бъдещо постоянно държавно управление.

„ Мисля, че, както в Испания, в идващите 4 години ще има всяка година по едни избори и това е демокрацията. По-добре е, в сравнение с един за четири години да се нажаби и да мачка. Да няма мощна власт е добре - няма кой да рекетира и тормози хора ", приключи той.

Целия диалог можете да видите във видеото:



Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР