Някак неусетно изминаха почти три месеца, в които целият спортен

...
Някак неусетно изминаха почти три месеца, в които целият спортен
Коментари Харесай

Рестартът донесе девета титла за Лудогорец и надежди за Левски и ЦСКА

Някак незабелязано изминаха съвсем три месеца, в които целият състезателен живот беше спрян. И въпреки всичко нещата към този момент са близки до нормалността, откакто футболът у нас се завърна.

За благополучие на родните футболисти не им се наложи да играят в стерилна конюнктура без аудитория. Това способства, случилото се през последните месеци да наподобява като един противен сън, от който преди малко сме се събудили.

Развръзките в първите пет мача след рестарта, на процедура взеха решение всички огромни въпросителни. Лудогорец съвсем несъмнено ще изравни върха на ЦСКА от 9 поредни трофеи, нещо което не беше мъчно за предсказание. " Зеленият " успех беше отсрочен от пандемията, която измести фокуса към проблеми, нямащи нищо общо с обичаната на милиони игра.

Всяка конспирация завърши след дербито на " Герена ". Петър Хубчев показа след мача, че разликата е била единствено " прелестният гол на Каули ". Той е изцяло прав, само че тази разлика сега е 12 точки.
 Лудогорец победи с 1:0 Левски на
Лудогорец матира Левски с брилянтен гол и гледа решително към Деветата

" Орлите " се постановиха над " сините " с 1:0
 Снимка 482470
Източник:

Сега остава огромната борба за второто място и Купата на България. И в двете са забъркани: Локомотив (Пловдив), ЦСКА и Левски. За Купата шансове има и обичайно добре представящия се в тази конкуренция отбор на Ботев (Пловдив). Така, че в идващите седмици напрежението и страстите ще се повишават. Засега и най-заклетите астролози не могат да плануват, кой ще победи с втория по значимост трофей у нас.

Тимът на Витоша (Бистрица) най-накрая изпадна. Симпатичният планински тим две години се избавя благодарения на регламента, само че преди този сезон от БФС взеха решение, последният да няма късмет за бараж. Това предписание би могло да получи името: " Правилото Витоша ". Защото последният в класирането (на всичкото от горната страна в паралелно класиране в две групи) ще би трябвало да изиграе 4 мача по-малко от всички останали.

" Бистришките тигри " за малко да сюрпризират неприятно гранда ЦСКА, само че няколко минути не им стигнаха, с цел да основат големи проблеми на наставника Милош Крушчич. Все отново " армейците " имат късмет доста бързо да се извинят на почитателите си след прекрасен резултат в Коматево за Купата.
 Витоша - ЦСКА 0:1, гол на Евандро! онлайн
Витоша - ЦСКА 0:1, гол на Евандро!

" Армейците " са безспорни любимци в днешния софийски конфликт
 Снимка 482595
Източник:

Ботев (Пловдив) позволи неприятна загуба от съименника си от Враца вкъщи, която е едвам втора в историята. " Канарчетата " пропиляха доста шансове, само че Ферарио Спасов беше метафизичен надъхан, гледайки към мача за Купата с ЦСКА. Този резултат узакони изпадането на Витоша и даде късмет на " тигрите " да играят разкрепостено с " армейците ".

Приятната изненада Локомотив (Пловдив) взе наложителната домакинска победа против Етър. Тя пристигна малко по-трудно от предстоящото, само че късното първо попадение, докара до нелепата неточност на Антон Огнянов за 2:0. Така " смърфовете " не престават борбата на два фронта и нищо чудно да съумеят да се преборят със столичните грандове. Те наподобяват като новобранци, само че видяно от игрова позиция това не е напълно по този начин.

Двата тима, кръстени на реки Дунав и Арда не можаха да си вкарат гол, като че ли да подчертаят рецесията, в която се намират. За кърджалийския отбор остава изиграването на още 5 мача до края на постоянния сезон. Почти е несъмнено, че двата отбора ще се срещнат още един път в една от двете финални четворки, в която ще бъде и Ботев (Пловдив). За русенци остава вярата, че за поредна година ще се спасят. Това обаче наподобява все по-невероятно, предвид на упоритостите на двата отбора от Втора лига, които ще вземат участие на баражите - Септември и Монтана.
 Снимка 482557
Източник:

За през днешния ден остава интригата, кой ще бъде шестият тим измежду най-силните: Черно море или Берое. Интересен факт е, че този, който завоюва, ще загуби късмет за Лига Европа, само че ще има 5 мача с най-силните. Загубилият ще има късмет да се добере до плей-офа за втория по мощ европейски шампионат. Засега този дуел, според краткотрайното класиране ще бъде на " Българска войска " или на " Герена ".

И най-после за десерт остава второто за кръга столично дерби. Царско село под управлението на Любо Пенев ще одобри Славия. " Царете " са борба за оцеляване. " Белите " някак незабелязано се приближиха към челото и при победа ще бъдат единствено на точка за Левски. Дали Славия ще има упоритости да огледа даже към " Лига Европа ". Дали това е по този начин ще разберем на следващия ден. Защото последният мач за сезона може най-неочаквано да се играе на стадиона в " Овча купел ".
 Славия прикани почитателите за поддръжка в решителната борба за Лига Европа
Славия прикани почитателите за поддръжка в решителната борба за Лига Европа

" Белите " гостуват на Царско село в понеделник
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР