„Някъде там” на д-р Майкъл Уол – безпрецедентно пътешествие из

...
„Някъде там” на д-р Майкъл Уол – безпрецедентно пътешествие из
Коментари Харесай

Време за четене: попътувайте сред загадките на Вселената с „Някъде там”

„ Някъде там” на доктор Майкъл Уол – невиждано странствуване из дебрите на последната територия, Космоса – излиза на български. Като дълготраен създател на най-влиятелния информативен уебсайт в света по галактическите въпроси, Space.com , доктор Уол задава въпроси, за които не сме си и помисляли, и дава отговори, които не бихме могли даже да си представим.

Дали сме хора, тъй като гледаме към звездите, или гледаме към звездите, тъй като сме хора – пита бестселъровият създател Нийл Геймън във филмовата акомодация на книгата си „ Звезден прах”. Какъвто и да е отговорът, още от ранно детство главата на всеки от нас бръмчи от въпроси за безпределния ни дом, Вселената.

Има ли извънземни и къде са те? Как ли наподобяват? Ще можем ли да беседваме с тях – макар опита на киното да ни научи, че всички извънземни приказват на британски? А няма ли да ни изтребят?...

Някои от тези въпроси са с елементарен отговор. Други не толкоз. Къде в Слънчевата система би могло да има живот? Как ще колонизираме околните светове? А допустимо ли е да сме марсианци по генезис?

С възприятие за комизъм, само че и с непоклатимия си здрав разсъдък и уповаване на обстоятелствата, доктор Уол разисква опцията извънземните към този момент да са посещавали Земята в предишното или да я следят доста от близко през днешния ден. Вечната фантазия на човечеството да отплава към нови светове и да си отговори на въпроса „ Звездите постоянно ли ще бъдат недостижими?” носи откривателския дух по страниците на „ Някъде там” . Дух, който приближава книгата до класики на научната литература като „ Бледа синя точица” на Карл Сейгън .

 книга Ciela

„ Някъде там” е самобитно продължение на „ Пътеводител на галактическия стопаджия” . Но до момента в който фантазията на Дъглас Адамс рисува картини от бъдещето, не по-малко искрящото въображение на Майкъл Уол разкрива същинските научни обстоятелства, които могат да се трансфорат в откачена действителност. Смесица сред комизъм, поп просвета и същинска просвета, „ Някъде там” е справочник за бъдещето на галактическите открития… и за ориста на цялото човечество.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР