Някъде между мечтите за 4-часова работна седмица и факта, че

...
Някъде между мечтите за 4-часова работна седмица и факта, че
Коментари Харесай

Желязна дисциплина, перфектен баланс

Някъде сред фантазиите за 4-часова работна седмица и обстоятелството, че се превръщате в работохолик, се крие едно ефимерно разбиране, наречено баланс сред работата и персоналния живот.

Въпреки известното разбиране, постигането на някакво равновесие сред работата и заниманието е нещо, което въпреки всичко е в наша власт. Всъщност имате повече надзор върху това, в сравнение с допускате – стига единствено да знаете по какъв начин да методите.

Предлагаме на вниманието ви пет фактора, обрисувани от консултанта по мениджмънт Стив Тобак за inc.com, които ще ви оказват помощ да забравите тежкото всекидневие и да започнете нов, пълностоен живот.

Идеален баланс съществува

Теорията е следната: Ако работите прекалено много и жертвате целия си персонален живот, ще бъдете нещастни. Ако се забавлявате прекалено много и не печелите задоволително пари, отново ще бъдете нещастни. Това са двете крайности. Някъде сред тях се намира точката, където работите задоволително съществено, печелите задоволително пари, само че не забравяте и да се радостните. Тази идеална точка е друга за всеки – само че тя съществува.

Целите са най-важни

Ако задачата ви е да изградите кариера, която ви реализира като човек, и в същото време един богат фамилен живот, ще съумеете да постигнете фантазиите си. Това е един рационален баланс. Ако, въпреки това, в действителност желаете да извършите исторически бизнес удар, евентуално ще би трябвало да жертвате нещо от персоналния си живот, с цел да постигнете това.

А има и трети вид – в случай че задачата ви е да не спирате да купонясвате и да работите единствено толкоз, едвам минете метър, не очаквайте да паркирате Ферари пред персоналното си имение.

Да го кажем по този метод: животът е въпрос на взаимни отстъпки.

Важно е и какъв брой сте подготвени да работите, с цел да ги постигнете

Някои хора желаят да имат всичко. Ако задачите ви са толкоз нападателни, евентуално ще би трябвало да работите като плебей и да си наложите желязна дисциплинираност, с цел да ги постигнете. Точно в този аспект на салдото сред работа и развлечение множеството хора се провалят. Независимо дали ви харесва, или не, задачите нямат значение, в случай че не сте подготвени да се борите за тях.

Полезно е да обичате работата си

Чували ли сте за работещите кучета? Това са породи, селектирани особено, с цел да правят избран тип труд. Боксерите, овчарките, ротвайлерите и колитата са в стихията си, когато правят потомствения си поминък.

Хората, които обичат откровено работата си, са нещо сходно. Те също се трудят, само че на драго сърце. Работата им е значима част от техния живот и ги дефинира като персони. И откакто работят крепко в младостта си, с цел да реализиран своите цели, те могат да отделят време и сили да се занимават с доста и разнообразни неща.

Не бива да бъдете на линия непрекъснато

В днешно време е извънредно мъчно да устояваме на желанието непрекъснато да си ревизираме имейла, Файсбук, Туитъра и известията. Това обаче е невротичната потребност непрекъснато да получаваме това, което желаеме – най-много внимание – както и пристрастяващия темперамент на претрупаната ни с връзки просвета, която изисква от нас да сме непрекъснато на линия.

Всички добре уравновесени, спокойни хора подхождат към тази действителност с желязна дисциплинираност. Те не разрешават на джаджите, приложенията и интернет да ги поробят.

В умозаключение дано кажем, че търсенето на житейски баланс е нещо извънредно субективно. То наподобява на търсенето на филм, който харесва персонално на нас. Няма по какъв начин да разберете какво е мнението ви, до момента в който не го гледате.

Но вместо да чакате до края на живота си, с цел да разберете дали сте постигнали идеалния баланс, обмислете тези пет фактора и съставете от тях композиция, която работи за вас. Ще получите повече надзор над живота си, в сравнение с в миналото се се надявали да притежавате.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР