НЙ Джетс получиха ясен сигнал да зачеркнат всякакви надежди този

НЙ Джетс получиха ясен сигнал да зачеркнат всякакви надежди този ...

Дарнолд под карантина заради мононуклеоза, пропуска сезона?.


НЙ Джетс получиха ясен сигнал да зачеркнат всякакви надежди този сезон. Три дни след като разпиляха 16 точки аванс и загубиха у дома от Бъфало с 16:17 „реактивните” останаха без титулярния си куотърбек. Сам Дарнолд е с мононуклеоза и ще бъде поставен под карантина до второ нареждане.

Плеймейкърът пропусна тренировката в сряда заради възпалено гърло, а докторите открили, че проблемът е доста по-сериозен. В момента Дарнолд е заключен в апартамента си, а феновете на Джетс се готвят за поредния ранен избор в драфта догодина.

Мононуклеозата се причинява от вируса на Епщайн-Бар и води до висока температура, пресъхнало гърло, увеличаване на лимфните възли по шията, подуване на далака и обща отпадналост. Въпреки че в повечето случаи излекуването отнема 2-4 седмици практикуването на контакни спортове не се препоръчва за период до три месеца заради опасността от разкъсване на далака и масивен вътрешен кръвоизлив. По тази причина никой не се наема с прогноза кога или дали изобщо до края на настоящия сезон Дарнолд ще се върне в игра.
Отсъствието му е огромен шамар за ESPN, които в понеделник очакваха битка на младите куотърбекове в мача Кливлънд – НЙ Джетс. Вместо това Бейкър Мийфийлд (Клив) ще се изправи срещу едно от много КБ недоразумения на Джон Елуей – изгоненият след два сезона в Денвър Тревър Симиън.

Източник: sportal.bg