НВО МАХ върна на стрийминг платформата си култовия филм „Отнесени

...
НВО МАХ върна на стрийминг платформата си култовия филм „Отнесени
Коментари Харесай

НВО върна обратно „Отнесени от вихъра“ с близо пет минути исторически коментар в началото

НВО МАХ върна на стрийминг платформата си паметния филм „ Отнесени от вихъра “, само че с петминутен исторически коментар първоначално, оповестяват западни медии. Платформата не е налична в България.

Новият сегмент е записан благодарение на Жаклин Стюърт, която е професор по кино и медийни науки в университета в Чикаго. Коментарът, който е дълъг съвсем пет минути слага класическия филм на Виктор Флеминг в историческа рамка и разкрива неговата спорна история.
Лидери на митингите за расово пълноправие се афишират против цензурирането на остарели филми По-важно е по какъв метод ще се промени отношението към чернокожите в Холивуд в бъдеще
Стюърт не за първи път разяснява обстановката към „ Отнесени от вихъра “ – преди време тя написа коментарен материал за Си Ен Ен, в който акцентира, че това е опция публиката да се образова от този вид кино.

„ Това е страхотна опция да помислим какво можем да научим от тези типичен филми. В момента хората се обръщат точно към киното и литературата за тематики като анти-расизъм и расово неравноправие. Ако публиката в действителност се постарае и си напише домашното вярно, може да проведем един същински, осведомен и почтен диалог за живота на чернокожите както на екран, по този начин и отвън него “, споделя Стюърт.

„ Отнесени от вихъра “ от години е обект на рецензии от чернокожата общественост, тъй като показва робството в Съединените щати по сантиментален метод. След убийството на Джордж Флойд дебатът още веднъж стана част от новинарския поток. Създателят на „ 12 години иго “ Джон Ридли написа коментар и започва петиция за свалянето на „ Отнесени от вихъра “ от ефир и стрийминг.
" Отнесени от вихъра " стана на 80 години - любопитни обстоятелства за кино лентата "Отнесени от вихъра " е най-успешният филм на всички времена - в случай че вземем поради инфлацията, приходите му се равняват на над 7 милиарда $ през днешния ден
„ Това е филм, който в случай че не пренебрегва всички ужаси на робството, обръща внимание единствено на някои от най-болезнените стандарти за чернокожите. В него вземат участие едни от най-хубавите холивудски гении на това време, които работят дружно, с цел да основат сантимент за история, която в никакъв случай не се е случвала “, написа тогава той.

От НВО разясниха, че единствената смяна на „ Отнесени от вихъра “ е в прибавянето на коментара първоначално. Четиричасовата лента не е премонтирана или цензурирана – нещо, от което се притесняваха много фенове и кино критици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР