Nvidia засега е единственият производител на графични решения, предлагащ хардруерно

...
Nvidia засега е единственият производител на графични решения, предлагащ хардруерно
Коментари Харесай

Видео карти на AMD с впечатляващи резултати в тест с трасиране на лъчи

Nvidia към този момент е единственият производител на графични решения, предлагащ хардруерно трасиране на светлинни лъчи. Така считат множеството хора. Видеокартите на AMD обаче се оправят изненадващо добре в нов бенчмарк на Crytek, наименуван Neon Noir (за него писахме преди време). Колегите от Wccftech са създали някои проби с него и резултатите са повече от забавни.

Любопитното при Neon Noir е, че той е особено изработен да бъде самостоятелен от хардуера и API-та като RTX платформата на Nvidia. Това значи, че трасиране на светлинни лъчи може да бъде осъществено на видеокарти на AMD и даже на такива на Nvidia, които не са оборудвани с RT ядра. Разбира се, в този случай е в реда на нещата да чакаме по-ниска продуктивност.

В тестванията на Wccftech се вижда, че AMD Radeon RX 5700 XT се оправя изненадващо добре при 1080p резолюция при Ultra настройки на детайлите, предлагайки приблизително 81 фрагмента в секунда (FPS). По-слабата RX 5700 предлага 68 кадъра/сек., а GeForce GTX 1080 на Nvidia реализира 70 кадъра/сек.

При увеличение на резолюцията до 1440p резултатът на първата от изброените спада до 59 кадъра/сек. Изненадата е, че тук GeForce RTX 2060 реализира едвам 48 фрагмента в секунда. Припомняме, че последната е част от последната генерация оферти на Nvidia и предлага специфични ядра за трасиране на светлинни лъчи. Според компанията този хардуер е наложителен за визуализиране на такива резултати.

Този тест най-малко на пръв взор демонстрира, че задаващите се игри, ползващи Cryengine, няма да бъдат придирчиви във връзка с производителя на видокартата. Това би бил много сериозен удар за Nvidia, която за момента не съумява да убеди сериозен брой разработчици на игри да поддържат нейната извънредна технология.

Разбира се, въпреки това няма по какъв начин да не отбележим, че в случай че желаете топ продуктивност във връзка с трасирането на лъчи, то Nvidia е единственият ви избор. Тестовете демонстрират, че видеокарти като GeForce RTX 2080Ti (152 FPS при 1080p и 94 при 1440p) RTX 2080 Super (126 FPS, 77 FPS), RTX 2070 Super (110 FPS, 67 FPS) и RTX 2060 Super (95 FPS, 57 FPS) оферират най-високи кадрови честоти.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР