NVIDIA сподели слайд, където можете да видите годината на пускане

...
NVIDIA сподели слайд, където можете да видите годината на пускане
Коментари Харесай

Графичните карти NVIDIA Blackwell ще бъдат пуснати през 2024 г

NVIDIA показа слайд, където можете да видите годината на стартиране на графичните процесори B100 и GB200 Blackwell. Новите ускорители би трябвало да излязат на пазара през 2024 година и да обезпечат забележителен скок в продуктивността.

Вярно е, че е прекомерно рано за геймърите да се радват, защото става дума за профилирани ускорители за изкуствен интелект и центрове за обработка на данни.

NVIDIA чака B100 доста да усъвършенства продуктивността на модела GPT-3, който съдържа 178 милиарда параметъра. В своя слайд, компанията съпоставя продуктивността със съществуващите A100 и H100, както и с новия H200, който ще бъде пуснат също през 2024 година

NVIDIA B100 ще предложи още по-внушителна пропускателна дарба на паметта. Например, H200 употребява HBM3e памет, осигуряваща до 4,8 TB/s пропускателна дарба. Чиповете Blackwell евентуално също ще употребяват тази технология.

В вероятност архитектурата Blackwell може да образува основата за игровите чипове GB20x, които ще се употребяват в RTX 50.

Досега NVIDIA не е споменавал нищо по отношение на новите геймърски видео-карти. Серията RTX 40 SUPER ще излезе на пазара първа и след известно време можем да чакаме и анонса на новото потомство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР