Nvidia публикува своя финансов отчет за изтеклото тримесечие, което за

...
Nvidia публикува своя финансов отчет за изтеклото тримесечие, което за
Коментари Харесай

Nvidia обяви своите финансови резултати за третото тримесечие на годината

Nvidia разгласява своя финансов доклад за изтеклото тримесечие, което за компанията завърши на 28 октомври. Доходът на Nvidia за последните три месеца доближи $3,18 милиарда , което е по-малко от прогнозите на аналитиците ($3,25 милиарда), само че с 21% повече от резултата за същия интервал на предходната година. Оперативната облага доближи $1,06 милиарда, като чистата облага сформира $1,23 милиарда .



Лъвската част (55%) от прихода на Nvidia се образува от продажбите на графични процесори за геймърски видеокарти. Миналата година приходът на този отдел бе $1,76 милиарда, което значи, че тази година има растеж от 13%. Заслугата е на първо място на high-end ускорителите GeForce RTX. В същото време, видеокартите от междинен клас не се продават добре и се натрупват в складовете на AIB сътрудниците на Nvidia.

Продажбите на решения за дата центровете осигуриха на компанията $792 милиона приход, което е с 58,1% повече от третото тримесечие на предходната година. Професионалната графика донесе на Nvidia $305 милиона, а автомобилното направление – $172 милиона.



Доходът от продукцията на OEM сегмента е намалял с 22,5% и падна до $148 милиона. В тази категория са включени графичните процесори за рандеман на цифрова валута и процесорите Tegra за конзолата Nintendo Switch.

В прогнозната част на финансовия доклад се споделя, че Nvidia има намерение да завърши Q4 с приход от $2,7 милиарда (миналата година годишният приход бе $2,9 милиарда).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР