NVIDIA публикува на официалния си сайт бележка, посветена на техническите

...
NVIDIA публикува на официалния си сайт бележка, посветена на техническите
Коментари Харесай

NVIDIA публикува техническите характеристики на Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

NVIDIA разгласява на формалния си уебсайт записка, отдадена на техническите промени в добавката Phantom Liberty към екшън ролевата игра Cyberpunk 2077. С помощта на нови скрийншоти и филмови откъси компанията показва работата на основните технологии: DLSS 3.5, трасировка на лъчите и други.

Благодарение на потреблението на трасировка на лъчите, съвсем всички източници на светлина хвърлят физически правилни меки сенки. Самата NVIDIA е уверена, че играчите би трябвало да оценят усъвършенстваните сенки, които към този момент са с по-голяма дълбочина и подробност.

Cyberpunk 2077 има цялостен дневен и нощен цикъл. За да се усъвършенства индиректното осветяване от всички източници на радиация, в това число Слънцето и Луната, е належащо да се вземе поради и световното осветление. Специално за това е създаден уеднаквен логаритъм за рендиране, който обезпечава по-точно осветление на сцените и обектите. NVIDIA твърди, че комбинираното цялостно трасиране на лъчите от непосредствено и световно осветяване дава на геймърите най-реалното осветление, виждано в миналото в игрите.

DLSS 3.5 идва в Cyberpunk 2077 с актуализация 2.0 в играта, която ще бъде пусната на 21 септември. По време на активирането на режима “Ray Tracing: Overdrive mode “, новата технология за реорганизация на лъчите ще увеличи качеството и яснотата на отраженията. Същевременно, световното осветяване ще стане още по-точно.

Технологията за реорганизация на лъчите в DLSS 3.5 заменя няколко ръчни настройки за „ угнетяване на шума “ при трасиране на лъчите с нов уеднаквен AI-модел, който освен усъвършенства качеството на трасирането на лъчите, само че и усъвършенства цялостната продуктивност на играта. В поддръжка на последната теза NVIDIA графики с резултатите от тестванията на видеокартите при разнообразни резолюции.

Допълнението Phantom Liberty ще бъде налично на 26 септември за PC, PS5, Xbox Series X и S.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР