Nvidia - първата компания за чипове, която достигна пазарна стойност

...
Nvidia - първата компания за чипове, която достигна пазарна стойност
Коментари Харесай

Благодарение на изкуствения интелект най-големият производител на чипове разраства бизнеса си

Nvidia - първата компания за чипове, която доближи пазарна стойност от $1 трилион, означи растеж на акциите от 3,2% и облаги много над упованията за второто тримесечие на годината, оповестяват международните организации. Според представители на производителя на полупроводници, главната причина за растежа на бизнеса е изкуственият разсъдък.

Това е най-добре представящата се компания в S&P 500 за тази година и тя надмина упованията на анализаторите с рекордни доходи от $13,51 милиарда през второто си фискално тримесечие, против предстоящи $11,19 милиарда.
 Nvidia направи специфичен AI чип за Китай, поръчките са за $5 милиарда
Nvidia направи специфичен AI чип за Китай, поръчките са за $5 милиарда

Графичният ускорител заобикаля възбраните, наложени от Вашингтон

Гледайки напред, от компанията предвиждат доходи от $16 милиарда за третото тримесечие. Акциите на производителя на чипове скочиха с над 9% след затварянето на пазарите в Съединени американски щати.
 Снимка 411529
Източник:

Защо Nvidia ще продължи да залага на AI

Nvidia е безапелационен световен водач в графичните процесори или GPU - хардуерни и софтуерни принадлежности, нужни за активиране на растящия пазар към изкуствения разсъдък.

" В дълготраен проект чакаме софтуерните колоси да се стремят да намерят втори източници или вътрешни решения, с цел да се конкурират с Nvidia в региона на AI, само че най-вероятно тези старания няма да изместят превъзходството ни към изкуствения разсъдък ", разясняват от компанията.

Nvidia пое водеща роля в хардуера на AI GPU, само че по-важното е, че създаде лична софтуерна платформа - Cuda, позволяваща на разработчиците на AI да основават своите модели с Nvidia.
 10 000 лв. в Nvidia през 2013-а щяха да ви създадат милионери през днешния ден
Вложени 10 000 лв. в тази компания преди 10 години щяха да ви създадат милионери

Технологичната компания означи незабравим напредък
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР