Nvidia отбеляза забележителен ръст, като продажбите й за третото фискално

...
Nvidia отбеляза забележителен ръст, като продажбите й за третото фискално
Коментари Харесай

Nvidia обяви рекордни приходи за последното тримесечие

Nvidia означи незабравим растеж, като продажбите й за третото фискално тримесечие се утроиха до $18.1 милиарда, надминавайки прогнозите.

Печалбата се повиши до $9.2 милиарда. Компанията чака продажби за настоящото тримесечие в размер на към $20 милиарда, което отразява мощното търсене на AI чипове, подтиквано от софтуерни колоси като Microsoft и Amazon.

Главният изпълнителен шеф на Nvidia изясни този растеж с смяната в компютърните технологии и възхода на генеративния изкуствен интелект.

Въпреки този триумф обаче Nvidia е изправена пред провокации. Бумът на генеративния изкуствен интелект изненада промишлеността на чиповете, което докара до дефицит на Nvidia чипове. Ограниченията на Съединени американски щати за експорт на усъвършенствани чипове за Китай оказват евентуално дълготрайно влияние върху продажбите. Nvidia се приспособява, като основава чипове с по-ниска продуктивност за китайския пазар.

Въпреки тези спънки Nvidia остава преобладаваща мощ на пазара, като се чака да резервира над 85 % от пазарния дял на чиповете за генеративен изкуствен интелект. Компанията се приготвя за стартирането на нови, по-усъвършенствани AI чипове, а подразделението ѝ за центрове за данни се трансформира в неин главен сегмент заради взрива на системите с изкуствен интелект.

Освен това сегментът на Nvidia за игри бележи растеж, достигайки $2.86 милиарда продажби, а подразделението ѝ за коли бележи 4% растеж до $261 ммилиона.

Накрая, Nvidia изрази угриженост по отношение на евентуалното влияние на спора сред Израел и Хамас върху активността ѝ, защото забележителен брой нейни чиновници в района са призовани на военна работа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР