NVIDIA Corporation обяви 6G Research Cloud – облачна изследователска платформа,

...
NVIDIA Corporation обяви 6G Research Cloud – облачна изследователска платформа,
Коментари Харесай

NVIDIA представи облачно базирана платформа за 6G изследвания

NVIDIA Corporation разгласи 6G Research Cloud – облачна изследователска платформа, предопределена да подкрепи създаването на информационни технологии от последващо потомство. Сред първите консуматори и сътрудници в екосистемата са Ansys, ETH Zurich, Fujitsu, Keysight, Nokia, Northeastern University, Rohde & Schwarz, Samsung, SoftBank и Viavi.

Твърди се, че 6G Research Cloud дава повсеместен набор от принадлежности за използване на AI в региона на мрежите за радиодостъп (RAN). NVIDIA твърди, че платформата дава опция на организациите да ускорят създаването на 6G услугите, които ще свържат „ трилиони устройства “ с облачните инфраструктури, полагайки основите на един свръхинтелигентен свят.

NVIDIA 6G Research Cloud се състои от три основни съставния елемент. Те включват NVIDIA Aerial Omniverse Digital Twin for 6G. Това е специфичен „ дигитален близнак “, който разрешава физически тъкмо моделиране на 6G системи. От една кула до мащаба на цялостен град. Двойникът включва софтуерно дефинирани симулатори на RAN и потребителско съоръжение. Както и набор от реалистични свойства на терена и обектите. Използвайки системата, откривателите ще могат да моделират и основават логаритми за базови станции въз основа на данни за съответния обект. Както и да образоват моделите в действително време, с цел да подобрят успеваемостта на предаването.

Другият съставен елемент се назовава NVIDIA Aerial CUDA-Accelerated RAN. Това е софтуерно дефиниран RAN стек, който е предопределен за настройване, програмиране и тестване на 6G мрежите в действително време. Третият детайл е NVIDIA Sionna Neural Radio Framework, който обезпечава безпроблемна интеграция с известни платформи като PyTorch и TensorFlow. По този метод се употребяват основаните на NVIDIA GPU ускорители за генериране и събиране на данни, както и за образование на модели на изкуствен интелект.

Изследователите могат да употребяват NVIDIA 6G Research Cloud за разнообразни 6G планове. Това може да включва услуги за самостоятелен превоз, интелигентни пространства, разширена действителност, високоскоростни смарт телефони и така нататък

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР