Нургюл Салимова започна с реми в Турнира на претендентките за

...
Нургюл Салимова започна с реми в Турнира на претендентките за
Коментари Харесай

Нургюл Салимова започна с реми в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова стартира с реми в Турнира на претендентките за международната купа по шахмат в Торонто.

С черните фигури в първия кръг тя подели точката с украинката Анна Музичук.

При първото си присъединяване на сходно съревнование 20-годишната Салимова избра да играе Руска партия, която бе контрирана с Атака Щайниц от страна на трикратната международна шампионка в съкратените контроли.

Още в дебюта обаче стана ясно, че една от двете шахматистки мъчно ще получи значимо игрово преимущество и по този начин след единствено 30 хода на дъската имаше топовен ендшпил. В него и двете имаха по топ и пет пешки, което не допусна никакво развиване на позицията.

Самото реми бе закрепено на 40-ия ход по-късно повече от три часа.

Във втория кръг, който стартира довечера, Салимова ще играе с Лей Тинцзие и ще има белите фигури. Китайката завоюва предходното издание на Турнира на претендентките, а по-късно отстъпи на сънародничката си Цзю Вънцзюн в мача за международната купа.

Победителката от шампионата в Торонто ще бъде новата съперничка на Цзю през идната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР