Нургюл Салимова спечели и втората си партия от третия кръг

...
Нургюл Салимова спечели и втората си партия от третия кръг
Коментари Харесай

Нургюл Салимова е на осминафинал на Световната купа по шахмат в Баку, Иван Чепаринов ще играе тайбрек

Нургюл Салимова завоюва и втората си партия от третия кръг на Световната купа по шахмат в Баку, Азербайджан и по този метод влезе измежду най-хубавите 16 в конкуренцията.

20-годишната българка, която има званието интернационален занаятчия, победи с белите фигури на 47-ия ход Мери Ан Гомес от Индия, с цел да реализира втори триумф против нея.

Така Салимова ще играе на осминафиналите против представителката на Индонезия Медина Варда Аулия. Двубоят ще се организира в две типичен партии на 9 и 10 август, а при нужда ще се играе и тайбрек на 11 август.

При мъжете Иван Чепаринов ще играе тайбрек в третия кръг против полския гросмайстор Ян-Кжищоф Дуда, който завоюва последното издание на Световната купа през 2021 година. Резултатът е 1:1, откакто двамата направиха второ реми през днешния ден. Полякът имаше преимуществото на белите фигури, само че не съумя да победи 36-годишния българин и по този начин двамата ще би трябвало да изиграят още една партия.

Победителят в двойката ще срещне на 1/16-финалите Парам Магсудлу от Иран или Александър Донченко от Германия.

В Баку при мъжете вземат участие 206 шахматисти от целия свят, които ще си разпределят награден фонд от 1 834 000 щатски $. При дамите участничките са 103 и ще си поделят 676 250 $.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР