Нургюл Салимова накара България да се гордее Родената в село Крепча

...
Нургюл Салимова накара България да се гордее
Родената в село Крепча
Коментари Харесай

Ей това не го очаквахме: Нургюл Салимова не помни гаджетата си!

Нургюл Салимова накара България да се гордее

Родената в село Крепча шахматна кралица стана втора за Световната купа по шах в Баку  и си потегля с 35 000 $ от наградния фонд.

Тя играе шах от четиригодишна и заслуга за това имат бащата и дядото на девойката.

20-годишната вицешампионка по шах стана и първата гостенка на новия сезон на „ Шоуто на Цитиридис “. Нургюл Салимова скри шапката на устатия водещ по тематиката за гаджетата.

Девойката искрено призна, че не „ помни гаджетата си “. Този отговор накара водещия да зяпне от удивление. После стана ясно, че не поради огромния им брой, а тъй като не знаела от какви зодии били.

„ Не се интересувам, а и нищо особено не съм чела по тематиката. Затова не зная гаджетата ми от коя зодия са били “, отговори кралицата на шаха на сащисания Николаос Цитиридис.

Само че шампионката не задоволи изцяло любознанието на водещия, като не посочи какъв е бил броя на влюбените в нея момчета. В момента нейно гадже е 23-годишния турски занаятчия на шаха Джем Каан Гьокеран. Двамата се срещат около черно-бялата дъска, а Джем към този момент се катери по международната класация по шахмат. Той й е помагал интензивно в най-силния й шампионат досега в Азербайджан.Гаджето на Нургюл живее и учи Истанбул, а тя доста постоянно му гостува.

Тагове: Нургюл Салимова шахматистка Баку вицешампион по шах Крепча
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР