Нулевият Covid пациент може би все пак е бил лабораторен

...
Нулевият Covid пациент може би все пак е бил лабораторен
Коментари Харесай

СЗО обяви: Нулевият пациент може да е лабораторен работник, заразен от прилеп

Нулевият Covid пациент може би въпреки всичко е бил лабораторен служащ от Ухан, инфектиран от прилеп, призна ръководителят на СЗО, откакто в началото изключи теорията за излизане на вируса от лаборатория.

Първият в света пациент с Covid-19 може да е бил инфектиран от прилеп, до момента в който е работил в лаборатория в Ухан в Китай, призна Световната здравна организация, представена от „ Дейли Мейл “.

Д-р Петер Ембарек, управлявал изследването на СЗО за произхода на пандемията от ковид в Китай, направи шокиращото изказване, макар че в началото отхвърли концепцията, че вирусът е излязъл от лаборатория като извънредно малко евентуално.

Сега Ембарек призна, че теорията за приключване от лаборатория е евентуална, което допуска, че китайски откривател е можел да бъде инфектиран от прилеп, до момента в който взема проби по отношение на проучване в лаборатория в Ухан.

Ембарек сподели пред датската телевизия TV2: „ Служител, инфектиран на терен посредством взимане на проби, попада под една от евентуалните хипотези. Става въпрос за скок на вируса непосредствено от прилеп на човек. "

Датският академик акцентира, че следователите на СЗО не са разкрили директни доказателства за това. Но Китай от дълго време е упрекнат в Съединени американски щати и в чужбина, че прикрива първичното огнище и информация за първата поява на вируса в Ухан през декември 2019 година

През май Джо Байдън подреди на американските разследващи организации да проведат нова инспекция за произхода на Ковид, признавайки, че те са „ разграничени “ по въпроса дали вирусът е изминал от лаборатория.

Ръководителят на СЗО Гебрейесус упрекна Китай, че не е споделил значими данни по време на следствието си за произхода на Covid-19.

Д-р Ембарек в този момент разкри какъв брой мъчно е било за екипа му да получи достъп до документи и даже да разиска теорията за приключване на лаборатория с китайски учени и чиновници.

„ Не успяхме да разгледаме лабораторни книги или документи непосредствено от лабораторията “, сподели доктор Ембарек.

Други допускат, че източникът на вируса е Уханският институт по вирусология, китайска лаборатория, която е най-големият център за проучване на коронавирусите в света. Те считат, че вирусът е бил открит или в лаборатория, която събира коронавируси от диви животни, или е основан посредством проучване за „ придобиване на функционалност “. Такива проучвания включват прибавяне на свойства като нараснала преносимост към към този момент съществуващи вируси, с цел да се проучат резултатите и да се разработят лекувания, преди такива болести да се появят в дивата природа. Но проучването е извънредно спорно, като доста учени настояват, че рисковете от основаването на такива вируси надалеч надвишават евентуалните изгоди.

Според поддръжниците на тази доктрина по-късно вирусът е изминал от лабораторията - евентуално посредством заразяване на личен състав, който по-късно несъзнателно го е предал на общото население.

Доклад от разузнаването, предаден на организации във Вашингтон, твърди, че трима чиновници в лабораторията са потърсили болнично лекуване през ноември 2019 година - месец преди да бъдат открити първите публични случаи на Covid, оповестява „ Уолстрийт Джърнал “. Техните признаци са „ в сходство както с Covid-19, по този начин и с постоянно срещано сезонно заболяване “, се споделя в отчета, призовавайки за по-нататъшно следствие.

Това съответствува с голям брой доказателства, които допускат, че Covid може да е циркулирал месеци преди Китай за първи път да заяви за това на света - или вследствие на по-скоро леко заразяване, останало неусетно, или вследствие на прикриване.

Учени от Италия настояват, че са разкрили доказателства за Covid в кръвни проби, взети още през септември 2019 година, а откриватели в Испания споделят, че заболяването е могла да участва там през януари 2020 година - месеци преди първия формален случай.

Но чак на 31 декември 2019 година китайският офис на СЗО беше осведомен за мистериозна пневмония, от която се разболяха 44 души в Ухан. По-късно СЗО беше осведомена, че най-малко един пациент в Ухан в огромен транспортен възел е посочил признаци още на 8 декември.

Пекин насочва редица голословни изказвания, че Covid произлиза отвън страната и е импортиран.

Пандемията Covid-19 до момента е заразила минимум 175 милиона души в съвсем всяка страна по света и е умъртвила 3,7 милиона, макар че се счита, че и двата броя са доста подценени.

Много от първичните случаи бяха свързани с влажен пазар в Ухан, където се продаваше примес от отглеждани и диви животни, което докара до теорията, че заболяването е зародила от скотски гостоприемник, преди да премине към хората.

Но в този момент малко на брой имат вяра, че мокрият пазар е първичният източник на вируса и считат, че вирусът може да е намерил пътя си от различен източник, преди да се популяризира.

Истинският източник на вируса остава мистерия, като „ нулевия пациент “ - първият човек, който е хванал заболяването - занапред ще бъде разпознат, оповестява БГНЕС

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР