Нулеви цени за чадъри и шезлонги на 17 плажа това

...
Нулеви цени за чадъри и шезлонги на 17 плажа това
Коментари Харесай

Чадъри и шезлонги напълно безплатни на 17 плажа у нас

Нулеви цени за чадъри и шезлонги на 17 плажа това лято разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова след работно посещаване по Черноморието. Напълно безвъзмездни ще са плажните принадлежности за Каваци-юг, Каваци-север, Елените, ММЦ Приморско, Царево-централен, Ахелой, Обзор-юг и други При останалите, от общо 132 плажа със подписани контракти, главните цени варират от 1 до 5 лева

В Златни пясъци плажните такъми ще са по 2 лева, в Слънчев бряг - по 4 лева, Албена - по 1 ле, в Балчик - 1,5 лева, а в Созопол - сред 3 и 5 лева

Министър Ангелкова обърна внимание, че всички стопани ни плажни линии би трябвало да предложат най-малко 50-процентно понижение за плажните такъми. При неспазване на нормативните условия санкцията е 50 хиляди лева, а при наново нарушаване - 100 хиляди лева Единичната цена се дефинира според договорите. Включили сме в закона като вид за тези, които към този момент са платили концесионната такса, тя да бъде трансферирана за идната година. Договорите за наем трябваше да се платят през февруари и това ще се отнася също и за тях, разяснява министър Ангелкова.

Съгласно наредбите в закона, които бяха признати, до 30 май министърът на туризма би трябвало да изпрати до концесионери и наематели съобщение на база предложенията за понижение цените на плажни такъми за съответното реципрочно понижаване на концесионното заплащане и на наемната такса. Това ще стане съгласно специфична методика, която следва да бъде одобрена от Министерския съвет.

Това лято ще е мъчно и друго, никой не е възнамерявал, че ще протече по този метод, означи министър Ангелкова и напомни, че при започване на годината прогнозите бяха за 10% растеж в туризма. Сезонът ще бъде доста сложен. За нас е значимо да притеглим повече гости - преди всичко е вътрешният пазар, по-късно са прилежащите страни, чиито туристи употребяват най-вече авто превоз, акцентира още министърът и подчертава върху субсидирането на чартърите като доста значима мярка за поддръжка на бранша. Това е извънредно значително, когато приказваме за проведен туризъм, и се надявам да докара даже до някои растежи на обособени пазари, сподели още тя.

В момента започва договарянето за 2021 година, заяви още тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР