Нулева толерантност към корупцията, политически плурализъм и независима съдебна власт,

...
Нулева толерантност към корупцията, политически плурализъм и независима съдебна власт,
Коментари Харесай

Из учредителния документ на ПП: възстановяване свободата на словото

Нулева приемливост към корупцията, политически плурализъм и самостоятелна правосъдна власт, възобновяване свободата на словото, връщане на доверието на жителите в институциите.

Това са част от правилата, разказани в учредителната декларация на " Продължаваме промяната " (ПП). Както Клуб Z писа, групировката най-накрая ще става партия. Това би трябвало да се случи на следващия ден в Пловдив, като към 600 души ще се съберат в в зала " България " в конгресния център на Международен панаир, благосъстоятелност на отдавнашния зложелател на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - изключеният от партията предприемач Георги Гергов. Обявеният час е необикновен за подобен вид събития - 18 ч.

На учредителното заседание ще бъдат определени Национален, Изпълнителен и Контролен съвет на партията, която ще има двама съпредседатели - без изненада - Кирил Петков и Асен Василев. Не се планува двамата да имат заместници. На събранието ще се одобри правилник на партията, който от Политическа партия отхвърлят да дават преди да бъде гласуван.

Понеже нямаха задоволително време да записват партия преди наближаващите предварителни парламентарни избори на 14 ноември, Петков и Василев използваха три дребни обединения, с цел да вземат участие във вота под обявеното от тях име " Продължаваме промяната ". Изборът падна върху " Волт ", " Средна европейска класа " и " Политическо придвижване социалдемократи ". Първите две партии имат свои представители в Народното събрание, а третата получава най-голяма част от дотацията на обединението.

Политическа партия постоянно е подложена на критика от опозицията, че е с неразбираем политически формат, затова не е ясно и кой носи политическата отговорност за взети решения. Така пет месеца след парламентарния избор, Политическа партия реши да се учреди като партия.

Сред записаните още цели на бъдещата партия са " насърчаване основаването на модерна българска просвета, която черпи от нашите корени и модерно съществуване, с цел да споделя нашата история на целия свят през 21-ви век " и " възобновяване на българското земеделие за произвеждане на качествени и конкурентни български храни на международния и вътрешния пазар ".

Както и: " унищожаване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни, основаване на а дминистрация без гишета, овластяване на самостоятелни, способени и почтени хора в ръководството на страната, създаване на качествено обучение, с цел да могат всички деца да приключват учебно заведение без потребност от частни уроци, преустройване на българската енергетика, с цел да е самостоятелна от непознати енергоизточници. Постигане на баланс сред конкурентна стопанска система и зелената договорка ".

От Политическа партия дават поръчка още за " отстояване на националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО и провеждането на поредна и кардинална външна политика ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР