Нулева е миграцията в момента на нашата граница. Нищо не

...
Нулева е миграцията в момента на нашата граница. Нищо не
Коментари Харесай

Борисов: Нито един мигрант не е преминал границата ни, в понеделник отивам при Ердоган


„ Нулева е миграцията сега на нашата граница. Нищо не е по-различно отпреди една, две, три години. Българските жители да са спокойни, че нашите моряци и граничари са си на поста “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред медии в Пловдив във връзка ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите на територията на Турция. Премиерът акцентира, че няма опасност за България от нова мигрантска вълна.

Министър-председателят Борисов означи, че през вчерашния ден вътрешният министър е бил на място на българо-турската граница, а през днешния ден вицепремиерът и министър на защитата ще огледа с хеликоптер региона над гръцката граница, тъй като там е главното напрежение сега.

„ Няма естествен човек, който да позволи със мощ да се работи против дами, деца “, посочи министър председателят Бойко Борисов. Той уточни, че филантропичната рецесия в сериозните региони на Сирия сега е жестока. „ Близо един милион хора, фамилии живи като нас, деца, нямат вода, храна, времето е студено и по тази причина те бягат от напън “, добави министър председателят Борисов.

Той напомни, че през вчерашния ден е провел телефонни диалози по тематиката с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с гръцкия и хърватския министър председатели – Кирякос Мицотакис и Андрей Пленкович, защото два пъти е разговарял с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу и два пъти с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Българският министър-председател подчертава, че страната ни през вчерашния ден е взела решение да поддържа Турция в НАТО и е била една от най-настоятелните страни по тематиката.

„ Но ние обичаме нашите съседи Гърция и желаеме по всякакъв начин да им помогнем. Не съм оторизиран да приказвам от името на Европейска комисия, само че големи парични средства сега се пренасочват към Червения полумесец за справяне с филантропичната рецесия “, изясни министър председателят Борисов.

Министър-председателят съобщи пред медиите в Пловдив, че се приготвя огромна среща в България, на която да се вземат решения по отношение на обстановката в района. „ В понеделник ще отида с Ердоган да договоря и неговите условия, с цел да решим продължително този развой - и с връщането на мигрантите, и с военните дейности в Сирия, и с тази филантропична рецесия, и с намесата на НАТО “, уточни министър председателят Борисов. Той подчертава, че идната седмица би трябвало да се направи всичко допустимо доста бързо в границите на сряда-четвъртък най-късно, Турция да се зареди с нужните средства, с цел да може още веднъж да се грижи за бежанците.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР