Нулев е мигранският натиск на границата от Турция към България.

...
Нулев е мигранският натиск на границата от Турция към България.
Коментари Харесай

Турският посланик в България: Нулев е мигрантският натиск по границата ни

Нулев е мигранският напън на границата от Турция към България . Това съобщи турският дипломат в България Нейно превъзходителство Айлин Секизкьок в отговор на въпрос дали Турция ще продължи да извършва уговорката и да не позволява мигранти на българска територия.

" Първо, желая да уточня, че не става дума за наш стихотворец ангажимент. Ние споделяме, че съдействието сред Турция и България, в това число и в частта по опазването на границата, е толкоз мощно и тясно , че самата граница сред нашите две страни е едно доста умерено и несъмнено място ", сподели Секизкьок.

По думите й поради това запазване и този граничен надзор виждаме, че мигрантският напън е нулев върху нашата граница . И по този начин ще продължи да бъде, тъй като имаме доста тясно съдействие с България, съобщи турският дипломат в София.

Според нея това не може да се каже за Гърция, с която през последните месеци Турция има непрекъснати търкания, в това число и за мигрантите. След преодоляването на обстановката с ковид мигранти не престават да идват по гръцките острови.

Турският посланик изясни, че в диалозите си с Европейския съюз Анкара би желала да води разговор за миграцията и противозаконното прекосяване на мигранти . Този разговор не би трябвало да бъде единствено с България, а с всички останали страни-членки на Европейски Съюз. Целта е да бъде " възпрепятствана тази противозаконна миграция, посочи тя.

" Много е тъпо, че в тъкмо в подобен интервал, когато сме изправени пред толкоз съществени провокации и Турция, и Европейски Съюз като рецесията с COVID-19, противозаконната миграция, въпросът с бежанците, Сирийския въпрос, събитията в Либия, тъкмо в един подобен миг Европейски Съюз не беседва с нас ", сподели дипломат Секизкьок. Според нея повода за нарушавания разговор е позицията на Гърция и Кипър.

" Те употребяват своя глас за несъгласие и това води до неналичието на разговор на Европейски Съюз с нас. Нас ни упрекват в страна, която демонстрира експанзия, само че ние желаеме разговор ", изрази позицията на своята страна турският посланик Айлин Секизкьок.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР