Нужно е да се ограничат правомощията на главния прокурор, защото

...
Нужно е да се ограничат правомощията на главния прокурор, защото
Коментари Харесай

Отворено общество: Да се ограничат правомощията на главния прокурор

Нужно е да се лимитират пълномощията на основния прокурор, тъй като той е обособена институция. Това сподели Иванка Иванова, Фондация институт „ Отворено общество “, представена от БГНЕС.
Трябва да бъде лимитирано въздействието на основния прокурор върху съда. Ако няма самостоятелен съд, няма смисъл да приказваме за самостоятелни права, изясни още Иванова. Според нея политическата квота би трябвало да бъде гледана като социална, да има хора, които към този момент не са съдии.
Нормалната противотежест в съда от една страна е прокуратурата, въпреки това - Министерството на правораздаването. Ако създадем основния прокурор, който командва съдиите и стартира да ги назначава, какво остава за министъра на правораздаването. Трябва да има баланс, изясни Иванова.
Има два типа политически квоти. Първата, - каквато я има допълнително от страните членки на Европейски Съюз, се упражнява от министъра на правораздаването. Втората е правосъдният надзор. Той може да попречи за защитаването на правата на индивида, заключи Иванка Иванова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР