Нужни са радикални промени в службите, за да може те

...
Нужни са радикални промени в службите, за да може те
Коментари Харесай

Атанасов: Службите замитат теч на класифицирана информация

Нужни са радикални промени в службите, с цел да може те да извършват дилемите, дадени им от държавното управление, защото в този момент " извършват това, което идва като разпоредби от президентството ". Това разяснява съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов изнесе данни за два сигнала за пробив в националната сигурност. Единият е обвързван с приключване на класифицирана информация - по думите на Атанасов даже има формирана кореспонденция в прокуратурата, която след това била прекъсната.

" Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване - ДАР. По тази причина е предоставена инспекция на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за приключване на класифицирана информация и осветление на чиновници на разузнаването ".

Според Атанасов по този начин се прикриват избрани условия, " свързани с дейности от хора, близки до президента ". Другият сигнал, по думите му, е за скица за обезпечаване на българско поданство на руснаци.

" Има един митичен човек, по рождение украинец, само че май руснак, който обезпечава хора от съветски генезис, които получават българско поданство. Има офис в Москва, в който се набират искащи, които желаят да станат български жители, те си подават документите, пращат се по пощальон и той ги подава тук в Министерството на правораздаването ", твърди той пред Българска национална телевизия.

ДАНС е сезирана по този случай, сподели Атанасов и дефинира случая като " характерен канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа ".

Още през цялото време на това Народно заседание президентът търси борба с политическите партии, уточни Атанас Атансов. Според него това е знак за подготовка на план, с който Румен Радев да се яви на евроизборите.

" Няколко евродепутати, определени от листата на Българска социалистическа партия, в този момент си търсят нова политическа групировка - те всички са близки до господин президента ".

Според депутата офанзивата против избора на новите конституционни съдии също е проведена от " среди към президентството ".

Казуси като КТБ и " Булгартабак " са едни кавги опреди 5-6 години, прокуратурата да ги ревизира, прикани Атанас Атанасов. " Мен нищо не ме тормози, аз съм спокоен за личната си съвест - по този начин Атанасов отговори на въпроса тормози ли се, че името на Делян Пеевски е забъркано в тези кавги.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР