Нужни са общите усилия на държавата, местната власт и бизнеса

...
Нужни са общите усилия на държавата, местната власт и бизнеса
Коментари Харесай

Министър Ангелкова посети разкопките на крепостта Мисионис

Нужни са общите старания на страната, локалната власт и бизнеса за развиването на културно-историческия туризъм. Около това мнение се сплотиха министърът на туризма Николина Ангелкова и археологът проф. Николай Овчаров, които посетиха разкопките на крепостта Мисионис край Търговище. Според тях, би трябвало да се насочат туристите към вътрешността на страната, а Търговище да е измежду главните направления в стратегиите за непрекъснати туристически направления.

Търговище

Ръководителят на разкопките на античния град Мисионис проф. Николай Овчаров изясни, че историческата забележителост може да се трансформира в привлекателен център поради близостта до морската столица Варна. Той сподели, че има уверението на премиера Борисов за финансова поддръжка от държавното управление, защото общините не могат да отделят огромни средства за изследвания и консервация. За археологическото лято на Мисионис локалната власт е дала 35 000 лева
Проф. Николай Овчаров, археолог: Държавата ще дава толкоз, колкото дава общината, а може и повече, това зависи от нашите старания. Това нещо го повтори и на мен в персонален диалог. Затова следващата година се надяваме да имаме към 100 000 лева, с които да станат огромни разкопки.Николина Ангелкова, министър на туризма: Смятам, че с общи старания и малко по малко ще успеем да създадем, това което сме си сложили за цел, а точно такива прелестни дадености, това културно-историческо завещание да можем да го покажем освен на българите, а и на чужденците.
Ангелкова заяви, че до края на месеца Мисионис ще бъде разпространяван измежду съветски туроператори, които провеждат визити у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР