Нужен е основен ремонт на сградата на Държавната опера в

...
Нужен е основен ремонт на сградата на Държавната опера в
Коментари Харесай

Нужен е основен ремонт на сградата на Русенската опера след големия пожар

Нужен е главен ремонт на постройката на Държавната опера в Русе, която пострада при огромен пожар при започване на юли тази година. Това разяснява шефът на културния институт Иван Кюркчиев.

Той изясни, че е готово мнението на специалистите по отношение на положението на постройката. То ще бъде предоставено при започване на идния месец на министъра на културата, като концепцията е да се получи финансиране от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

"Имаме към този момент всички нужни документи, като чакаме единствено мнението на прокуратурата във връзка на следствието, обвързвано с пожара ", сподели Кюркчиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че постройката се намира върху льосова почва, като употребяваната повече от 50 тона вода при гасенето е усложнило обстановката. Има и образували се цепнатини.

Кюркчиев сподели още, че сега се построява краткотраен покрив, който да пази постройката от дъжд и сняг. Той ще бъде подготвен до 20 дни. По думите на шефа на културната институция в идните две години постройката няма да може да се употребява. През това време трупата ще изнася своите представления в Доходното здание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР