Нужен е фонд, в който общините да имат средства за

...
Нужен е фонд, в който общините да имат средства за
Коментари Харесай

Дора Янкова: С бюджет 2018 ГЕРБ остави развитието на здравеопазването във фризера

Нужен е фонд, в който общините да имат средства за разчистване на реките

„ Не може да се подменя волята на народа, посредством депутатите, и да се нарушава Конституцията. " Това съобщи по БНР националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Дора Янкова във връзка заявката на парламентарната група, че ще даде на Конституционен съд процедурата по приемането на държавния бюджет за 2018 година

За средствата, планувани в бюджета за опазване на здравето, Дора Янкова разяснява, че ГЕРБ още веднъж са заложили на статуквото, а всичко, обвързвано с нововъведения в бранша и съвременно опазване на здравето, е замразено. „ Проблемите си останаха, както и 500 милиона лв. отговорности на многопрофилните и държавните лечебни заведения ", добави националният представител.

На въпрос, обвързван с вота на съмнение, деклариран от страна на левицата, Дора Янкова разяснява, че във вторник на съвещание на парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България " ще бъде обсъждан точно този въпрос.

Във връзка с желаните промени на Конституцията от страна на ГЕРБ поради приватизацията, Дора Янкова съобщи, че Българска социалистическа партия изрично е на позиция - да се постави на масата всичко за прехода. „ Ние нямаме никакви терзания да стартираме спор по тази тематика. Затова има и самодейност за диалози сред водачите на парламентарните партии, чуване на основния прокурор- какви наказателни производства е имало по отношение на приватизацията, чуване на министъра на стопанската система - да показа какъв брой са сдруженията, има ли вреди, и освен чуване, само че чакаме и ограничения ", изясни Дора Янкова.

По отношение на тежкото състояние в Смолянския район поради изобилните превалявания, Дора Янкова разяснява, че от сутринта ситуацията е по-спокойна. Тя се обърна към всички родопчани- да проявят повече човешка взаимност и взаимопомощ един към различен. Янкова разяснява, че е нужно основаване на фонд, в който общините да имат средства за разчистване на реките и да ги приготвят за сходни тежки обстановки. Тя добави, че е правила такова предложение в Народното събрание, само че то не е било признато.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР