Нуждата от регулация на насочения към децата маркетинг на нездравословни

...
Нуждата от регулация на насочения към децата маркетинг на нездравословни
Коментари Харесай

Обсъждат регулация на маркетинга на нездравословните храни на ниво ЕС

Нуждата от регулация на ориентирания към децата маркетинг на нездравословни храни беше акцент на Съвета по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси, който се организира в Люксембург с ръководител българският здравен министър Кирил Ананиев.

Ананиев посочи, че въпреки всичко Европа има аргументи да се е гордее, че е пример за качество на живот. " Добра регулаторна рамка, защитаваща ползите на потребителите ", уточни министъра на опазването на здравето.

Необходимо е повече съдействие сред държавите-членки. Около тази концепция са се обединили всички делегати. Обмен на положителни практики и надзор върху процесите в бранша на европейско равнище е вероятен път за постигането на по-добро съдействие.

Обсъдена беше и тематиката за храненето при децата. Това беше от целите на българското европредседателство.

На съвещанието си министрите одобриха и Заключения на Съвета за храненето при децата.

" В този политически документ има доста повече от хранене и храни: има послания за потребността от съдействие при битката с хроничните незаразни заболявания, за значимия принос на опазването на здравето като бранш, инвестиращ в здравето на хората, за децата и младежите като уязвими консуматори, само че и като носители на новото, на капацитета, на бъдещето ", изясни Ананиев и добави, че по време на срещата здравните министри на Европейски Съюз са откроили потребността от междусекторно съдействие. " Общата селскостопанска политика обезпечава принос към задачите на здравната политика ", съобщи Кирил Ананиев.

Относно регламента за Оценката на здравните технологии Ананиев съобщи, че има доста страни, които са възразили на наложителния детайл. " Много малко делегации обявиха безусловна поддръжка за препоръчаното наложително използване на оценките ", разяснява той.

" Европейски Съюз има потребност от повече видимост на политики, които работят в интерес на хората: здравната политика е измежду тях. Здравеопазването следва да обезпечава добър баланс сред здраве и търговия - присъща функционалност на регулаторна рамка на Европейски Съюз, която е в интерес на хората и подсигурява качеството на живот на нашия континент ", безапелационен е министър Ананиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР