Нуждата от промени в Конституцията е била обсъдена на свикано

...
Нуждата от промени в Конституцията е била обсъдена на свикано
Коментари Харесай

Радев заседава с правния съвет за промени в Конституцията

Нуждата от промени в Конституцията е била разисквана на свикано през днешния ден от президента Румен Радев съвещание на Правния съвет към президента, излиза наяве от известие на пресслужбата на " Дондуков " 2.

" Липсата на задоволително гаранции за самостоятелна и ефикасна правосъдна система основава рискове пред развиването на България като демократична и съвременна страна. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията "  е декларирал  Радев по време на съвещанието.

На срещата са били разисквани предложенията и мненията, направени до момента в хода на инициираните от президента съвещания с представители на академичната общественост, неправителствени организации и ръководители на институции в правосъдната власт.

Засилването на гаранциите за отбрана на правата на жителите, конституционният модел на правосъдната власт и гарантирането на независимостта на правосъдната система също са били измежду акцентите на днешното съвещание. Обсъдени са били и функционалностите на Висш съдебен съвет, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР