Нуждата от интимност преминава задължително през гушкането. Мъжете и жените

...
Нуждата от интимност преминава задължително през гушкането. Мъжете и жените
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, когато се гушкате с половинката си

Нуждата от фамилиарност минава наложително през гушкането. Мъжете и дамите имат друга нужда от гушкане с колегата, само че това не значи, че в тялото не се случват все хубави неща, когато човек прегръща и бива прегръщан. Какво се случва в тялото, когато се гушкате?

Настроението се усъвършенства
Приятният физически контакт предизвика секреция на хормони на щастието, които ви карат да се усмихвате, да се чувствате добре и да вършиме нещата с по-голяма лекост. Окситоцинът, който също се отделя в кръвта при гушкане, покачва чувството за изцяло благополучие.

Повишава се имунитетът
Прегръдките и допирът с кожата на колегата ви работи като спусък на разнообразни механизми за повишение на имунните отбрани и устойчивостта на инфекции. Според проучване, оповестено в „ Sage Journal “ хората, които постоянно получават обятия от половинката си страдат по-рядко от вирусни инфекции.

Либидото ви се покачва
Колкото по-близък е контактът ви с половинката, толкоз повече се покачва желанието ви да продължите от гушкане към любовна игра. Възползвайте се от всеки подобен миг, с цел да подобрявате здравето си, психическото си положение и прочувствената връзка посред ви.

Тревожността понижава
Усещането за досег до кожата на обичано създание задейства естествени механизми в тялото, които успокояват и дават чувство за сигурност. Тези механизми работят още след раждането, когато майката гушка бебето си, то се успокоява. Същите механизми работят и при възрастните по малко по-различен метод, само че на същите равнища.

Кръвното налягане се намалява
Начинът на живот, диетата, стресът, работата, двигателната интензивност – всички тези и още фактори оказват въздействие върху стойностите на кръвното налягане, като го покачват. Гушкането, въпреки това, може да окаже позитивно влияние върху равнищата на кръвното, като го понижава. Това демонстрират данни на „ Centers for Disease Control and Prevention “, съгласно които физическият контакт и прегръдките сред най-близки хора релаксират нервната система, което оказва благотворно въздействие върху кръвното налягане.

Намалява болката
Неслучайно децата тичат при майките си, когато паднат и се ударят. Майките инстинктивно прегръщат детето и целуват ожуленото коляно. Този древен обред има своето научно пояснение и успеваемостта му не се дължи единствено на плацебо резултата. Следствие на целувките и прегръдките, които човек получава се освобождава окситоцин, който има естествено болкоуспокояващо деяние. Така на психосоматично равнище чувството за болката понижава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР