Нуждата на руската армия от свежа кръв в Украйна е

...
Нуждата на руската армия от свежа кръв в Украйна е
Коментари Харесай

На война в Украйна - смекчаващо вината обстоятелство за руските престъпници

Нуждата на съветската войска от свежа " кръв " в Украйна е довела до две забавни промени в Русия:
десетки наказани нарушители получават алегорични присъди единствено тъй като са се били в Украйна през последните месеци;населението на съветските затвори е намаляло с 13 000 души за един месец - интервала, в който частната формация " Вагнер " намерено стартира да вербува пандизчии за фронта против заричане за опрощение.
Две съветски медии - " Важни истории " и " Агентство " - вършат свои следствия за резултатите върху съда и наказателните институции след военизирането на цялата страна.

" Агентство " демонстрира, че освободените пандизчии през октомври са съвсем толкоз, колкото и всички освободени сред януари и септември в Русия.

Рязкото нарастване съответствува с интервала, в който " Вагнер " на Евгений Пригожин стартира да набира личен състав за военните си формирования в Източна Украйна.
В началото на ноември Владимир Путин на процедура узакони активизирането на нарушители, които още не са излежали присъдата си,
" Важни истории " ревизират над 80 присъди за престъпни действия, по които дават отговор мъже, воювали в Украйна след 24 февруари.
В 3/4 от случаите наказаните някогашни бойци получават по-леко наказване от плануваното в закона. В 9 от делата подсъдимите са получили по-малко наказване единствено тъй като са декларирали, че имат планове да заминат на фронта в Украйна, или тъй като са дарявали пари за армията.Връщащите се от война са съдени за всевъзможни закононарушения - от убийства и подкупи до обири и трафик на опиати.
Един от случаите е на 36-годишния Кирил Топчеев, лежал два пъти в пандиза поради владеене на опиати, преди през март 2022 година да замине на фронта като част от друга частна войска - " Редут ".

Два месеца по-късно Топчеев се връща назад в Русия, а на границата е хванат с марихуана и още веднъж е пратен в затвор.

Мъжът споделя пред съда, че е придобил тревата и други опиоидни таблетки от локален гражданин в Харковска област, като ги е разменил за сухите си дажби (които му се поставят като войник).

Вместо да бъде наказан на минимум 3 години отнемане от независимост поради рецидив, той получава 6 присъда от 6 месеца, а съдията признава двумесечният му престой в Украйна за изключително събитие, което смекчава виновността му.

Други двама някогашни бойци са наказани единствено на парична санкция по дело за изнудване със опасност за принуждение - още веднъж доста по-леко наказване от всекидневно раздаваните ефикасни присъди от съветските съдилища по това обвиняване. Двамата са рекетирали свои сътрудници от армията за пари и са заплашвали, че ще ги пребият.
Глоба от 200 000 рубли (малко над 3100 евро) е единственото наказване за боец, който в нетрезво положение предизвиква тежка телесна щета на чужд човек. Военният пребива жертвата си през март 2022 година, само че съдът приема присъединяване му в " специфичната военна интервенция " за смекчаващо виновността обстятелство.По-малко от 700 евро е санкцията, която различен боен би трябвало да заплати, откакто е хванат да краде патрони от армията.Оъден за наркотрафик даже резервира воинското си звание единствено тъй като е взел участие във войната в Украйна.
Често закононарушенията, които те правят, са под мощно въздействие на алкохол или нароктици.

Един от военните (съден за това, че не се е върнал в точния момент в поделението си след отпуск) се оправдава, че употребявал спиртни питиета, тъй като " преживявал следствията от военната интервенция ".

Друг пребива служител на реда при пиянско сборичкване на сватбено празненство. " Ветеранът " е наказан единствено на парична санкция.

Още двама са наказани на санкции, откакто са хванати да карат служебни военни коли в нетрезво положение.

Само в 4 случая военнослужещи, направили закононарушение по време на войната (убийство по несъобразителност при разчистване на револвер, кражба на бронежилетка и шлем, обир на мобилен телефон) получават по-тежко наказване от съдилищата, тъй като действията им са осъществени на фронта в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР