NTV публикува видео от началото на турската операция в Сирия.

...
NTV публикува видео от началото на турската операция в Сирия.
Коментари Харесай

Вижте как Турция удари Сирия

NTV разгласява видео от началото на турската интервенция в Сирия.

На фрагментите се виждат стълбове пушек вследствие на въздушни удари върху сирийския град Тел Абяд. Според канала това е първото населено място, станало цел на турската войска.

❗[ВИДЕО] ❗ВС Турции продолжают перебрасывать #спецназ к границе с Сирией. #Спецназ служит подкреплением воинским частям, дислоцированным в приграничных районах. #Сирия #Турция pic.twitter.com/5XVIsod9Ci
— ANADOLU AGENCY (RU) (@aa_russian) 9 октомври 2019 година
Анадолската организация заяви, че Турция продължава да разполага със специфични сили към границата със Сирия. Те служат за подкрепление на военни елементи в граничните региони. В Twitter се появи видео на придвижващи се военни камиони.
 FOX: Тръмп е наредил на военните да не се месят на Турция за интервенцията в Сирия
FOX: Тръмп е наредил на военните да не се месят на Турция за интервенцията в Сирия

Целта на провежданата интервенция е основаване в Северна Сирия на буферна зона

Турският президент Раджеп Тайип Ердоган разгласи началото на военна интервенция за основаване на зона за сигурност в североизточна Сирия на 8 октомври.

[ВИДЕО] - #Операция «#ИсточникMира»: #САУ #ВС Турции обстреливают объекты террористов в районе города Таль-Абъяд на севере Сирии#Сирия pic.twitter.com/pIPLdiorJG
— ANADOLU AGENCY (RU) (@aa_russian) 9 октомври 2019 година
Целта на интервенцията бяха кюрдските формирования, контролиращи този район, в това число съюзните американски " Сирийски демократични сили " (SDF). Турската авиация и артилерия нанасят удари по техните позиции, наземната фаза на интервенцията към момента не е почнала.
 Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира за обстановката в Сирия
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира за обстановката в Сирия

Заседанието е закрито

Държавният секретар на Министерството на външните работи на Франция по европейските въпроси Амели де Моншален съобщи, че Франция, дружно с Англия и Германия, изисква Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да бъде призован във връзка със започването на турската интервенция в Сирия. Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също прикани за преустановяване на интервенцията.
 Сенатор от Съединени американски щати плаши Турция с
Сенатор от Съединени американски щати плаши Турция с " опустошителни наказания " поради интервенцията в Сирия

" Кой, по дяволите, поддържа Ердоган за кюрдите? ", недоумява Греъм

Местните медии оповестяват, че след началото на интервенцията няколко града в пограничните региони на Турция бяха бомбардирани от кюрдската милиция. Кюрдските медии оповестяват за жертви на цивилни по отношение на дейностите на турската войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР