НСТС: Законът за хората с увреждания се приема под безпрецедентен

...
НСТС: Законът за хората с увреждания се приема под безпрецедентен
Коментари Харесай

НСТС: Законът за хората с увреждания се приема под безпрецедентен натиск

НСТС: Законът за хората с увреждания се приема под невиждан напън
Проектозаконът за хората с увреждания беше отчасти признат в Националния съвет за тристранно съдействие. Текстовете обаче към момента имат редица пропуски, които ще се почистват в Народното събрание. Това съобщи на конференция вицепремиерът Валери Симеонов след извършеното съвещание на обществените сътрудници, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според Симеонов пропуските се дължат на това, че текстовете са направени под невиждан обществен напън. Твърдението беше подкрепено от работодателските организации.

Социалният министър Бисер Петков означи, че макар рецензиите, работната група продължава стремително и върви по направения график. След частичната поддръжка от НСТС, текстовете отиват за разглеждане в Министерски съвет. Очаква се Законът за хората с увреждания да бъде признат до края на годината. Средствата за осъществяването са заложени в Бюджет 2019.

От КНСБ и КТ “Подкрепа “ подчертаха, че главният проблем за хората с увреждания остава неналичието на построена обществена среда.

Ваня Григорова от „ КТ Подкрепа “, че остават с неутрална поддръжка и след следващото разглеждане на текстовете. По отношение на концепцията за въвеждане за компаниите квотен принцип за наемане на хора с увреждания тя съобщи, че това е мъртвородено предложение, което все още не вижда по какъв начин ще се осъществя.

Васил Велиев от АИКБ означи като не съвършенство, че при настоящия си тип хората с увреждания, които могат да работят, само че не работят – ще ги накара още по-малко да са подтиквани да си търсят работа. "Този закон ще смъкна напрежението, ще увеличи нечий рейтинг, само че няма да реши проблемите “, безапелационен е Велев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР