NSTR Rocket Technologies обяви също планове за създаване на ракета

...
NSTR Rocket Technologies обяви също планове за създаване на ракета
Коментари Харесай

Частна руска компания се похвали с ракетен двигател

NSTR Rocket Technologies разгласи също проекти за основаване на ракета за многократна приложимост, която може да носи към 10–15 кг съоръжение за метеоролигични и научни проучвания

Ракетният мотор употребява като гориво бял алкохол и азотен оксид (снимка: NSTR Rocket Technologies)

Частна компания от Русия е подготвена за серийно произвеждане на р акетен мотор с течно гориво  и метеорологичн а ракета за многократна приложимост , оповестяват медиите в страната.

NSTR Rocket Technologies е създала мотор с кодово име 11KD01ZH, който употребява като гориво бял алкохол и азотен оксид. Конструкцията планува пиротехническо запалване.

Според публично изказване на компанията, цикълът на тествания на мотора към този момент е приключен. Тествани са четири модификации на мотора, направени както по обичайните способи от неръждаема стомана, по този начин и със смесителна глава, отпечатана на 3D принтер от кобалт-хром-молибденова сплав.

Конструкцията на мотора, в това число смесителната глава, е създадена изцяло от експертите на NSTR. Някои модификации разрешават потребление на железни и композитни дюзи за увеличение на успеваемостта на огромни височини. Тягата в другите конфигурации варира от 35 до 320 кгс.

Тягата в другите конфигурации на мотора варира от 35 до 320 кгс (снимка: NSTR Rocket Technologies)

Двигателят е подготвен за серийно произвеждане – по проект то би трябвало да стартира до края на годината. Разработката може да се употребява в ултра-леки ракети и в образователни стендове за подготовка на студенти от профилирани университети.

NSTR Rocket Technologies разгласи също проекти за основаване на ракета за многократна приложимост, която може да носи към 10–15 кг съоръжение за метеорологични измервания, научни и софтуерни опити на височина 130 км.

Тестовете на метеорологичната ракета би трябвало да стартират тази година, само че първите разновидности ще бъдат за еднократна приложимост, прецизират от разработчика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР