НСО започва вътрешни проверки след зрителски сигнал до NOVA. На

...
НСО започва вътрешни проверки след зрителски сигнал до NOVA. На
Коментари Харесай

След като първо отрече, НСО призна, че техен автомобил е избутвал коли в Кресненското дефиле

НСО стартира вътрешни инспекции след зрителски сигнал до NOVA. На фрагменти, изпратени до екипа на малкия екран, се вижда по какъв начин автомобил подхваща рискови маневри като изпреварва коли в Кресненското дефиле.

Според очевидци на случката водачът се движи с пусната звукова и светлинна сигнализация. Рисковото изпреварване се случва преди 4 дни в Кресненското дефиле, където преди 2 месеца бяха инсталирани колчета, точно с цел да спрат рисковите маневри, и където беше въведено оганичение от 50 километра в час.

На видеоклипа, сниман от фен на Нова, ясно се вижда по какъв начин колата избутва другите коли от платното за придвижване. И макар че в началото от НСО отхвърлиха това да е тяхна кола, повторна инспекция демонстрира тъкмо противоположното.

„ Той изпревари първо нас, по-късно още няколко коли и се движеше с доста висока скорост. Имаше сигнална лампа и звуков сигнал ”, споделя фен на NOVA, поискал да остане неизвестен.

„ Излязохме отвън банкета и успяхме по някакъв метод да отбием, с цел да го пуснем. Имаше коли, които не му даваха да изпреварва доста дълго време и той караше доста близо залепен за тях ”, прибавя очевидецът.

По закон НСО може да изпозлва специфичен режим на придвижване, само че при нужда и единствено в случай че той не заплашва сигурността на пътя. А крайното решение е на водача, споделя някогашният шеф на службата професор Румен Миланов.

„ Другият по-голям въпрос е целесъобразността. Както се майтапих, в случай че бях аз, несъмнено нямаше да подхваща това изпреварване. Охраняемото лице все бърза, постоянно бързат. В не дребна степен лидерът на автомобила би трябвало да се преценява, само че в тази ситуация не би трябвало да се преценява с неговото предпочитание за бързо придвижване в един рисков сектор, то е риск и за него, и за тях е риск ”, споделя проф. Миланов.

Ден по-късно от НСО оповестиха за „ Здравей, България ”, че сниманата кола не е тяхна и не се ръководи от лидер на службата. „ Апелираме обаче жителите да бъдат деликатни в преценката си, когато алармират за осъществени пътни нарушавания и да не прибързват да ги приписват на държавната охранителна работа ”, се споделя още в позицията им.

Днес, след повторна инспекция, от службата към този момент признават, че първичният отговор е неверен и автомобилът в действителност е техен.

„ Автомобилът е на Националната работа за защита и е ръководен от лидер на службата. Автомобилът е превозвал охранявано лице ”, споделят от НСО.

Кой е охраняваният човек? От НСО прецизираха само, че той не е от държавното управление. По информация на източници на NOVA в колата по това време е бил някогашният заместник-министър на земеделието и деятел на Политическа партия Иван Христанов. Той има защита след закани за живота му към свадите с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”.

Потърсен за коментар - той ли е бил в колата, отговорът му беше: „ Не съм карал автомобил в нарушаване ”.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР