НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да информират обществеността. Всеки от

...
НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да информират обществеността. Всеки от
Коментари Харесай

Борисов: НСО информираха обществеността некоректно

" НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да осведомят обществеността. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи. Пази Боже да има такива произшествия, пъклен неприятно е, само че би трябвало правилно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пасажер  в нея.  Ако сравните двете прессъобщения  - когато Цвета Караянчева катастрофира и от вчерашната злополука. Нещо повече, пробваха се през жълти уеб сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са провокирали злополука. Упрекът ми е, че не в точния момент и неточно осведомиха обществеността. " Това съобщи пред журналисти в Брюксел министър председателят Бойко Борисов във връзка случая с кола на НСО, при който пострада 14-годишно дете.

Министър-председателят разяснява и случая с еродепутата Ангел Джамбазки, който беше заловен да кара с алкохол в кръвта. 

" Мога да кажа, че това, което Министерство на вътрешните работи е трябвало да направи, което повелява законът, е било в цялостен размер. Спрели са го, глобили са го, взели са му проба с дрегер, в това число и във Военно-медицинска академия. Той ще понесе всичките си последици. Нито някой го е прикрил, нито някой го е спрял. Това е един честен акт. Който ме познава, знае, че аз капка алкохол не пия. И съм огромен съперник на този, който си разреши да пие и да седне да кара. Думата отчаян е доста дребна. Харесвах го като политик. Както се споделя: " Власите на края на Дунава се давят ". С един сходен случай си нанасяш такава вреда, че не знам по какъв начин можеш да се възстановиш ", съобщи Борисов.

„ Вече поздравихме Борис Джонсън. Ясно е до толкоз и е хубаво, тъй като знаем до 31 януари какво би трябвало да се случи. Следващата година ще бъде времето, в което ще се отрегулират връзките ни с Англия. Това е една добра вест ”, сподели още Борисов.

 



„ Инвеститорският интерес е огромен. Идва от Китай, Кореа, Съединени американски щати, Русия, От доста места. В момента тече процедура и не бих желал да се изричам по тематиката. Най-големите компании в света демонстрират огромен интерес. Много общо би трябвало да се приказват нещата и  да срещнем българската общност какво е „ Зелен пакт ” или зелена договорка, какво е въглероден неутралитет до 2050 година. В превод, тъй като никой не желае да назове нещата с същинските им имена, значи нулеви излъчвания до 2050 година ", съобщи той.

" За това ние доста се борихме нуклеарната сила да влезе в този микс. Сред достиженията на върха е, че всяка една страна сама дефинира енергийния си микс. Вчера обстойно разговаряхме с Урсула фон дер Лайен. След това тя ми прати свои специалист в нашия офис и ги запознахме какъв брой сила произвеждаме. Какви са ни проектите за идващите 5-10-15 години. Това е тематика, която изисква народен консенсус ", счита министър председателят Борисов.

" Зелената договорка ще стане факт. Ние, тъй като постоянно сме поставяли здравето и чистотата на въздуха в своите стратегии, би трябвало да кажем какво е бъдещето на въглищата. Имаме интервал от 30 години и ние би трябвало да кажем какво ще се случи след тях. Плавно и постепенно това сме го договорили ", разгласи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР