НСО охранява стриктно хора, които са застрашени и тяхната охрана

...
НСО охранява стриктно хора, които са застрашени и тяхната охрана
Коментари Харесай

ДПС скочи на Радев. Трябвало да знае най-добре защо е охраната на Доган и Пеевски

НСО охранява прецизно хора, които са застрашени и тяхната защита е директно обвързвана с националната сигурност на България. Охраната е по законов ред. Щом казваш, че не е нужна защита, кажи за какво не е нужна защита?
Това съобщи пред Dariknews зам.-председателят на Движение за права и свободи Янко Янков във връзка изказването на Румен Радев.

" Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е началник на службата. Той би трябвало да е безусловно наясно кои са аргументите, с цел да има такава защита. Специалните служби рапортуват на него. ", съобщи още той.

" Съгласно закона, могат да се охраняват и други български жители, на които животът е заплашен по отношение на националната сигурност на Република България, с изключение на ръководител на Народното събрание и министър председател. И от тази позиция президентът би трябвало най-добре да знае кои са - той получава отчети от специфичните служби и би трябвало да знае ", разяснява Янков.

" Президентът желае да защищити себе си. Стига с този популизъм, с който единствено демогогстваме пред българските жители. С медийни прояви не знам до каква степен ще докараме България по този метод ", уточни зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Според Янков не отива на някогашен министър като Христо Иванов сходна акция по море. Янков моли към българските политици да се държат по-сериозно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР