НСО охранява освен задължителните лица, така и вицепрезидент, министри и

...
НСО охранява освен задължителните лица, така и вицепрезидент, министри и
Коментари Харесай

Ген. Димитър Владимиров: НСО беше превърната в деформирана служба

НСО охранява с изключение на наложителните лица, по този начин и вицепрезидент, министри и депутати при нараснала степен на застрашеност, която се дефинира от комисия на база на разбори и сигнали и в нея влизат ръководителят на ДАНС, началникът на НСО и основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Политици обаче се пробват да се намесват, означи някогашният началник на НСО ген. Димитър Владимиров в предаването „ 120 минути “. Миналата седмица Движение за права и свободи предложи да се създадат промени в закона за НСО, с които държавната защита да се заплаща.
Движение за права и свободи предлага: Охраната от НСО да се заплаща от застрашените лица Ахмед Доган и Делян Пеевски употребяват услугите на държавните гардове
НСО имаше висок имидж в Съединени американски щати и Русия, само че службата от реформирана се трансформира в деформирана поради политически назначения, съобщи още генералът.

„ Благодарение на политиците, които сложиха неуместни началници на НСО, службата от реформирана и приета в целия свят, се трансформира в деформирана “, сподели ген. Димитър Владимиров.

Има политик, който се охранява и от НСО, и от частна защита

Едно от лицата, които в този момент се охранява, има и частна и държавна защита, уточни още някогашният шеф на НСО. По думите му той е народен представител, който е посетил три пъти Народното събрание.

„ От къде идва сигналът? От това, което той приказва в Народното събрание или от това, което развива като политическа активност? Това е държавно лице, към което има закани и го поемат под защита, само че има и частна защита “, изясни ген. Димитър Владимиров.

Шефът на КПКОНПИ не би трябвало да бъде охраняван

По отношение на готвените промени в Закона за защитата той разяснява, че е по-добре да отпадне този член за защитата на лица, свързани с националната сигурност на страната.

Там се пробват да вкарват политически напън, последният образец беше шефът на КПКОНПИ, уточни ген. Димитър Владимиров.

„ Какво равнище е шефът на КПКОНПИ, че да бъде защитаван от НСО? По тази логичност ще попитам за какво не се пазят прокурори и съдии, които водят каузи и осъждат? ", попита той. Според него, би трябвало в случай че до два-три месеца не се удостовери сигналът, защитата да се маха.
Румен Радев: Не е добре НСО да се бърка с частна охранителна компания Държавният глава означи, че ще приказва в елементи за новия закон, в случай че той стигне до Президентството за обявяване
Според генерала би трябвало да се избистри кръгът на охраняваните лица и да се направи разбор на застрашеността.

Политиците да не се бъркат, а в действителност специалисти да се заемат с измененията в НСО, прикани той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР