"НСО не е служба, която създава привилегии, а онези политици,

...
"НСО не е служба, която създава привилегии, а онези политици,
Коментари Харесай

Ген. Димитър Владимиров: НСО не създава привилегии, политици ги определят и вкарват в закони

"НСО не е работа, която основава привилегии, а тези политици, които си дефинират привилегии, ги вкарват в закони и си обезпечават личното благоденствие ". Това сподели пред БНР военачалник Димитър Владимиров, някогашен дълготраен началник на Националната работа за защита. Според него началникът на НСО би трябвало да взема решението кой да бъде охраняван от службата.

" Човекът, който дава защитата, той би трябвало и да взема решение и надлежно да бъде следен . Има доста служби за надзор ", акцентира той. По думите на някогашния началник на НСО няма случай в страните с развита народна власт да се охраняват доживотно хора, които са заемали избрани постове. "Привилегиите, които ги има в закона, след довеждане докрай на мандата да се обслужват от НСО ръководителите на Народното събрание и министър-председателите ", посочи той.

Генералът напомни, че доста пъти преди година и половина е упорствал да се смъкна защитата на Ахмед Доган и Делян Пеевски и тогава е получил поддръжка само от президента Румен Радев.

Ген. Владимиров изрази удивление от демонстративното влизане на прокуратурата в президентството и беше безапелационен, че това е нарушаване на държавността и проява на мощ .

Ген. Димитър Владимиров разяснява и държанието на охранителите на брега на парк "Росенец ", които не разрешиха на водача на "Да, България " Христо Иванов и общинския консултант от Бургас Димитър Найденов да слязат на морския бряг до някогашното яхтено пристанище в местността Отманли. " Случилото се в "Росенец " от страна на чиновниците на НСО е неприемливо . Нарушават закона. Когато поемат за защита спомагателна територия, желаят позволение от комисията, която дефинира степента на застрашеност на охраняваното лице и се съгласува с локалните властови органи. Така че са в нарушаване ", безапелационен беше генералът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР