НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец,

...
НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец,
Коментари Харесай

Забраняват достъпа до Росенец, искането дошло от НСО

НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец, в региона на " летните сараи " на Ахмед Доган от 9 юли до 15 септември. Това стана ясно от втори за деня ексклузивен брифинг на Бойко Борисов, на който участваха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на превоза Росен Желязков и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. На живо, от Гранитна зала на Министерски съвет, министър председателят прочете писмо от Националната работа за защита до няколко институции, в което се желае да се забрани достъпът по море до брега край резиденцията на Доган. По закон, институциите са длъжни да изпълнят това искане, разясни министър председателят. 

Така, на процедура сега е изцяло неразрешен достъпът по море в акваторията и региона на парк „ Росенец “, в който се намира скандално известната резиденция на Ахмед Доган. Забраната се отнася за корабоплаване,  заставане на котва, лов на риба и водолазни действия, влезнала е в действие от 21 часа нощес и важи до 21 часа на 15 септември.

След акцията на водача на " Да, България " Христо Иванов тази седмица, когато той стигна до брега на въпросната зона с гумена лодка с желание да получи достъп до публичен плаж и бе пропъден от гардове на брега, за които след това се разбра, че са от НСО, от няколко дни във фейсбук тече организация за всеобщо вървене до Росенец в символ на митинг.

Информацията за цялостна възбрана на достъпа стана известна преди два часа, вследствие на което се стигна и до втория ексклузивен брифинг на Борисов

„ Избраният от президента Румен Радев шеф на НСО е изискал сушата и водата към „ Росенец “ да са затворени за всички до 15 септември. В един ден ни сподели да вършим каквото желаеме, на другия ден ни праща писмо. В същото време Министерство на вътрешните работи закарва на следващия ден сили, с цел да реализира ред “, сподели Борисов, явно визирайки протестната акция на следващия ден.

 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР