НСА отличи най-добрите си спортисти за изминалата годинаНа 13 декември

...
НСА отличи най-добрите си спортисти за изминалата годинаНа 13 декември
Коментари Харесай

НСА отличи най-добрите си спортисти за изминалата година

НСА отличи най-хубавите си спортисти за миналата година
На 13 декември в тържествена гала „ Спортист на годината “ Национална спортна академия „ Васил Левски “ (НСА) отличи студентите с най-големи спортни триумфи през 2018-та година.

В приветствието си ректорът проф. Пенчо Гешев акцентира гордостта, с която академичната общественост на НСА посреща всеки триумф на собствен ученик. "Навсякъде по света спортистите са най-хубавите посланици на България. В това съм се убедил персонално, акцентира в изказването си ръководителят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов и пожела на състезателите: Продължавайте да прославяте България! “

Ролята на НСА като основен фактор в построяването на българския състезателен хайлайф посочи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, поставяйки акцент върху науката и научните проучвания в спорта. Той поздрави номинираните за положения труд по пътя към постигнатите триумфи. С почетен орден на НСА бяха наградени международната шампионка по битка и четвъртокурсничка на НСА - Тайбе Юсеин, „ златните девойки “ от националния отбор по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс и от самостоятелната конкуренция - Невяна Владинова. Главният треньор на ансамбъла - Весела Димитрова и помощник-треньорът Михаела Маевска получиха почетни плакети от ректора проф. Гешев и министър Кралев.

Шампионът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида - Петър Стойчев, който е докторант в Академията, бе отличен също с почетен плакет за своя исторически триумф. Със Златна значка ректорът проф. Пенчо Гешев награди кандидата за международната купа по бокс в тежка категория Кубрат Пулев - студент в магистърската стратегия „ Спортна логика на психиката “ на НСА. Боксьорът дойде непосредствено от летището със забавяне, което компенсира с послание към аплодиращата го зала. „ Първо желая да благодаря на публиката, тъй като това е най-хубавият университет, и по-късно благодаря на управлението за тази премия “, съобщи Пулев и добави, че Академията му липсва откакто се е дипломирал като бакалавър.

Призът „ Спортист на годината “ по традиция получи играч от спортните клубове към НСА. Отличието заслужи Павлин Дишев (4 курс, Треньорски факултет) за извоювания бронзов орден от Световното състезание по карате (Молдова) и първо място в отборното класиране. Наградата – орден на НСА и чек за стипендия, обезпечена от ръководителя на Съвета на настоятелите на НСА господин Красимир Дачев, връчиха ректорът проф. Гешев и зам.-кметът на Столична община доцент Тодор Чобанов.

Павлин е ученик на гл. ас. Радослав Пенов, който бе определен за „ Треньор на годината “ и награден с почетен плакет от зам.-председателя на БОК и олимпийски първенец Йорданка Благоева, взаимно с ректора. Тримата най-успешни параспортисти за 2018-та – Денислав Коджабашев, Светослав Георгиев и Петър Петров също бяха измежду наградените. Поздрави ги персонално ръководителят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов.

Във финала на церемонията по традиция бяха връчени парични и предметни награди и на десетте спортисти, постигнали призови класирания от международни, европейски и национални шампионати. На церемонията участваха всички членове на академичното управление, а водещ бе зам.-ректорът проф. Апостол Славчев.

Събитието почетоха също олимпийската шампионка и учител в НСА ас. Тереза Маринова, създателят на Спортния клуб на ВИФ (сега НСА) гл.ас. Никола Аладжов, ръководителят на АУС „ Академик “ доцент Златко Джуров, представители на федерации, от чиито спортове имаше наградени състезатели: Красимир Дунев, ръководител на БФ Спортна гимнастика, Александър Славков ръководител на БФ Шотокан карате-до, инж.Борис Навчев ръководител БФ Сумо, Валентин Райчев, ген.секретар на БФ Борба, Володя Златев, ръководител на БФ Бадминтон.

След церемонията страстите се допълниха с въодушевление и динамичност от почналия Празник на главната гимнастика, който по традиция се организира под патронажа на ректора проф. Пенчо Гешев.

Повече от 500 първокурсници от всички специалности, демонстрираха гимнастическите си умения в композиции, изпълнени под музикален акомпанимент с разнообразна тема. По създание Празникът на главната гимнастика е първият изпит за студентите в Академията. И този път участниците заслужиха аплодисментите на публиката и бяха оценени от изпитната комисия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР