NSA/Handout via REUTERSРуски хакери, подкрепени от Москва, са откраднали свръхсекретна

...
NSA/Handout via REUTERSРуски хакери, подкрепени от Москва, са откраднали свръхсекретна
Коментари Харесай

Руски хакери откраднали данни от АНС чрез софтуер на Kaspersky

NSA/Handout via REUTERS
Руски хакери , подкрепени от Москва, са откраднали свръхсекретна информация от Агенцията за национална сигурност. Случката е станала през 2015 година и евентуално благодарение на спорния програмен продукт на съветската компания за киберсигурност Kaspersky .

Данните се отнасят за системи за отбрана против хакерски атаки и за навлизане в непознати компютърни мрежи, което прави пробива един от най-опасните досега.

Кражбата е станала заради немарливост на подизпълнител за организацията, който е конфигурирал антивирусен програмен продукт на Kaspersky . По принцип, продуктите на съветската компания към този момент са неразрешени за апаратура на компютри на американски държавни институции.

“Агенцията за национална сигурност би трябвало да осъзнае, че има проблем със своите подизпълнители и да го реши. Русия е явен зложелател в киберпространството и не можем да си позволим сходни щети”, споделя сенатор Бен Сас, член на комитета за военни въпроси на американския Сенат.

“Потресаващо е, че служителят е употребявал програмен продукт на Kaspersky все пак къде работи”, разяснява Джеймс Люис, специалист в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР