НС ще разгледа окончателните промени в Закона за пощенските услуги.

...
НС ще разгледа окончателните промени в Закона за пощенските услуги.
Коментари Харесай

Промени в закона предвиждат пощи да има само в селища с над 800 жители

Народно събрание ще прегледа окончателните промени в Закона за пощенските услуги. Предвижда се държавното дружество " Български пощи " да получава предплатено полагащата му се отплата за осъществяване на финансово неизгодни услуги. Промените плануват още да има пощенски клон единствено в обитаеми места с над 800 поданици.

Според плануваните промени ще има минимум една пощенска станция в обитаемоте места с население от 800 до 15 хиляди поданици, минимум две стационарни пощенски станции в местата с над 15 хиляди поданици и минимум по една стационарна пощенска станция на всеки последващи 20 хиляди поданици.

Други промени плануват от началото на идната година " Български пощи " да получават предплатено обезщетения за осъществяване на финансово неизгодни действия от наложителния пакет, по този начин наречена " универсална пощенска услуга ", а не както до момента - две години откакто държавното сдружение е направило разноските. В текстовете се регламентира условието, пощенските оператори да събират, обработват и съхраняват персонални данни на подателите, физически лица на пощенски колета и пратки, които са с натрапен платеж. Идеята е да се управляват онлайн търговците и да се изсветли тази част от стопанската система, която остава отвън данъчното обвързване.

Изпълнителният шеф на " Български пощи " Деян Дънешки увери в изявление за Българска национална телевизия, че няма да бъдат закривани пощенски станции по места и хората ще бъдат обслужвани както до момента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР