НС ще даде старт на процедурата за избор на управител

...
НС ще даде старт на процедурата за избор на управител
Коментари Харесай

НС започва процедура за избор на управител на БНБ

Народно събрание ще даде старт на процедурата за избор на шеф на Българска народна банка, съобщи БГНЕС.

Депутатите би трябвало да одобряват процедурни правила за предложение, чуване и избор на шеф на Българска народна банка.

С това Народно събрание ще даде самобитен старт на процедурата за избор на нов шеф на Българска народна банка. Управителят на Българската национална банка се избира от Народното събрание. Парламентът е органът, който избира и подуправителите - ръководители на главните ръководства по предложение на шефа. Другите трима членове на управителния съвет се назначават от президента на републиката.
Избраха новия шеф на Английската централна банка
Андрю Бейли ще бъде новият шеф на Английската централна банка, откакто бе назначен на поста от новото английско държавно управление, п...
Прочети повече
Мандатът на членовете на управителния съвет е 6 години.

Депутатите ще прегледат и процедурни правила за избор на Фискален съвет. В сряда Народното събрание ще прегледа промени в Закона за указател БУЛСТАТ на първо четене.

В четвъртък на вниманието на народните представители се оферират три законопроекта за промени в Закона за българското поданство. Един е на Министерски съвет, а два на Движение за права и свободи.

От Движение за права и свободи и Министерски съвет оферират сходни промени във връзка с опциите за придобиване на българско гражданство- така наречен " златни паспорти ". Законодателните им начинания целят анулацията на тази опция.
Българска народна банка: Инфлацията ще продължи да се форсира
Инфлацията ще продължи да се форсира през първото полугодие на актуалната 2022 година, след което ще се забави в края на годината, соч...
Прочети повече
Депутатите ще прегледат на второ четене и промените в Закона за водите.

Целта на препоръчаното изменение и допълнение на Закона за водите е превъзмогване на съществуващата нормативна празнина по повод периода на деяние на Плановете за ръководство на речните басейни и Плановете за ръководство на риска от наводнения, нужни за ръководството на водите.

Парламентът ще прегледа още и измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение.

В петък е очакван парламентарен надзор.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР