НС като Биг Брадър: следят кой депутат кой журналист кани

...
НС като Биг Брадър: следят кой депутат кой журналист кани
Коментари Харесай

НС като Биг Брадър: следят кой депутат кой журналист кани в забраненото пространство

Народно събрание като Биг Брадър: наблюдават кой народен представител кой публицист кани в неразрешеното пространство. Темата с парламентарните коридори беше затворена с отвод публицистите да получат достъп до депутатите. Сега обаче се оказа, че квесторите са получили задача да наблюдават кой народен представител кой публицист кани в неразрешеното пространство, което се намира до пленарната зала. За това заяви “Клуб Z “ след диалози с депутати, публицисти и чиновници на Народното събрание.

Разпореждането е на основния секретар на Народно събрание Стефана Караславова,

която изпълняваше същата функционалност и през 2020 година, когато медиите трябваше да работят в мазето на Партийния дом. Целта на новото предписание е, в случай че депутат се оплаче от кореспондент, да е ясно кой носи отговорност за “нарушителя “, дръзнал да стъпи в неразрешените коридори.

От пресцентъра на Народното събрание обявиха, че няма писмена заповед от основния секретар да се рапортува кои депутати канят публицисти в коридорите. Не се води и обстоен лист с имената и работните места на евентуалните извършители.

Освен това до напълно скоро вратите към коридорите се отваряха с бутон

На самото място, където са кабинетите на депутатите, пък има и камери за видеонаблюдение. Сега обаче вратите се отварят с чип карти. По непотвърдена информация се разисква и единственото кафене, до което репортерите имат достъп, да бъде преместено в “забранена зона “, тъй че единствено народните представители да стигат до там.

В края на предходната година 85 представители на разнообразни медии желаеха да им бъде обезпечен свободен достъп до коридорите, само че без записване на видео и аудио наличие и фотографско снимане.

В подписката си публицистите обясниха, че поради лимитираното директно другарство с депутатите,  не могат да задават спомагателни въпроси, да организират неофициални диалози или да избистрят неясноти към законопроектите. За да проведат диалог, те би трябвало или да висят пред пленарната зала, или да “дебнат “ народните представители до входовете и изходите на Народното събрание.

 

Източник:

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР