НПО-та нула са ми помогнали. Казвам го директно. Членувах в

...
НПО-та нула са ми помогнали. Казвам го директно. Членувах в
Коментари Харесай

Младеж с ДЦП пред Фрог: НПО се възползва от мен, дейностите му са пародия

НПО-та „ нула ” са ми помогнали. Казвам го непосредствено. Членувах в едно съдружие. Опитваха се да създадат нещо за нас по всякакви европрограми. Това беше меко казано подигравка. Директно излязох от там. Направих го сега, в който разбрах, че се пробват да се възползват от мен. Това описа пред Фрог нюз Петър Мавродиев.
19-годишното момче с увреждания и татко му се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Повечето медии отразиха лъскавата страна на диалога, като написаха, че „ сълзите са се трансформирали в усмивка”. Зад пиарските способи на властта да наподобява всичко " устойчиво ", обаче прозират доста съществени проблеми. За тях Петър Сподели пред Фрог.

Освен, че си заплащам членски импорт на НПО-та, те получават и европари. Г-н Борисов загатна, че откакто са понижили европрограмите, част от тези НПО-та се финансират от държавния бюджет. Което значи, че взимат пари от мени, от вас, от всички ни. Не съм склонен с това, тъй като дръзвам да кажа, че тези пари въобще не доближават до нас. Смятам, че в случай че издръжката на НПО-та е действителна, т. е за това, което действително правят, част от парите могат да се пренасочат и да се употребяват за действителните потребности на хората с увреждания. Така страната няма да е в бюджетен недостиг.

Какво още описа Петър Мавродиев, четете в рубриката „ Интервю”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР