Новозеландският премиер Джасинда Ардърн се закле никога да не произнесе

...
Новозеландският премиер Джасинда Ардърн се закле никога да не произнесе
Коментари Харесай

Новозеландският премиер се закле: Никога няма да произнеса името на убиеца

Новозеландският министър председател Джасинда Ардърн се закле в никакъв случай да не произнесе името на килъра от джамията в Крайстчърч.

Миналия петък 28-годишният австралиец Брендън Тарант умъртви 49 души и рани 48 в две джамии в новозеланското градче.

" Той търсеше доста неща с терористичния си акт и едно от тях е популярност - ето за какво в никакъв случай няма да ме чуете да загатна името му ", съобщи Ардърн в прочувствено послание към новозеландския парламент.

Тарант беше задържан и упрекнат за убийствата.

" Умолявам ви: казвайте имената на тези, които бяха погубени, а не на мъжа, който лиши живота им. Той е терорист. Той е нарушител. Той е екстремист. Но когато аз приказвам, той ще бъде анонимен ", съобщи Ардърн. В специфичната си среща в Народното събрание тя употребява арабския привет Al-Salaam Alaikum, с който се пожелава мир.

Министър-председателят прикани обществените медии да вложат повече старания в битката с тероризма, откакто килърът от Крайстчърч излъчи нападението си във Facebook.

" Не можем просто да си седим и да одобряваме, че тези платформи просто съществуват и не носят отговорност за това, което разгласяват - съобщи тя. - Те разгласяват. Не единствено индивидът, който го прави. Не може да има случай, при който получаваш цялата облага, само че не носиш отговорност. "

Ардърн увери депутатите, че по отношение на нападателя ще бъде приложена цялата мощ на закона. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР