Новозеландският премиер Джасинда Ардърн, която през юни стана втората правителствена

...
Новозеландският премиер Джасинда Ардърн, която през юни стана втората правителствена
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия и бебето й взеха вниманието на ООН

Новозеландският министър председател Джасинда Ардърн, която през юни стана втората държавна ръководителка, която роди бебе, до момента в който е на власт, се трансформира в шлагер в Общото заседание на Организация на обединените нации, където се появи с отрочето си, съобщи Франс прес.

Тридесет и осем годишната Ардърн докара със себе си тримесечната си дъщеря Нийв на срещата на върха, отдадена на Нелсън Мандела и на мира, на която имаше представители на 130 страни. Премиерът остави бебока, с биберон в устата, в ръцете на колегата си Кларк Гейфорд, до момента в който произнесе речта си. Тя беше 67-ият оратор. После взе бебето в ръцете си и го целуна под разчувствания взор на другите членове на новозеландската делегация.

Същевременно в Туитър Гейфорд качи фотография с баджа, възложен от Организация на обединените нации на бебето, на който пишеше просто: " Първото бебе на Нова Зеландия ".

В изявление за телевизия Ен Би Си Ардърн през смях споделя, че й се е сторило толкоз мъчно да се управлява една страна, колкото и да се наглежда бебе на три месеца в продължение на 17-часов полет, колкото е полетът от Нова Зеландия до Ню Йорк.

Освен присъединяване си в Организация на обединените нации Ардърн взе участие и в конференция за климатичните промени, откакто през април разгласи възбрана на нови офшорни въглеводородни сондажи. Преди Ардърн пакистанката Беназир Бхуто роди, когато беше премиерка през 1990 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР