Новозеландският министър-председател Джасинда Ардърн обеща да не позволи стрелецът от

...
Новозеландският министър-председател Джасинда Ардърн обеща да не позволи стрелецът от
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия: Масовият убиец ще понесе цялата строгост на закона

Новозеландският министър-председател Джасинда Ардърн даде обещание да не разреши стрелецът от Крайстчърч да получи известността, към която се стреми. В петък бяха осъществени две офанзиви против джамии и бяха убити 50 души.

Извънредно съвещание на новозеландския парламент беше свикано след най-смъртоносното нахлуване в историята на страната. Емоционалното изявление на министър-председателя Джасинда Ардърн стартира с арабски привет.

Премиерът осведоми депутатите за кардиналното решение на нейното държавно управление да внесе промени в законодателството за оръжията. Тя даде обещание всеобщият палач да " понесе цялата суровост на закона ", само че също и в никакъв случай да не получи известността, към която се стреми.

Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия: " Няма да ме чуете да изговарям името му. Той е терорист. Той е нарушител. Той е екстремист. Но когато аз приказвам, постоянно ще бъде без име ".  © БГНЕС
Новозеландският министър-председател даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да не разреши на обвинения Брентън Тарант да дава израз на своите хрумвания. Тези опасения се появиха, откакто упрекнатият в ликвидиране австралиец реши самичък да се пази в съда, пред който ще се изправи на 5 април.

Джасинда Ардърн прикани жителите на страната да окажат поддръжка на опечалената мюсюлманска общественост. В Нова Зеландия през днешния ден се приготвят първите погребения на убити при офанзивата. Новозеландските управляващи са издали 65 визи на родственици на 50-те жертви. 30 от ранените остават в болничното заведение в Крайстчърч. Деветима от тях са в сериозно положение. Четиригодишно дете в тежко положение и неговият татко са били превозени в Окланд.
 Нова Зеландия стяга реда за владеене на оръжие Нова Зеландия стяга реда за владеене на оръжие
Нова Зеландия стяга законите за владеене на оръжие. 72 часа след кървавото нахлуване в Крайстчърч, при което починаха 50 души, държавното управление пости...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР