Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви

...
Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви
Коментари Харесай

Нова Зеландия за седми пореден ден е без нови случаи на коронавирус

Новозеландските управляващи записаха нулев приръст на инфектирани с ковид, съобщи през днешния ден генералният шеф на Новозеландската здравна работа Ашли Блумфийлд на всекидневния си брифинг в Уелингтън, съобщи ТАСС.
"Днес оповестяваме, че няма нови случаи на заразяване с COVID-19 в страната. В продължение на седем дни не сме записали нови случаи на разпространяване на вируса ", посочи Блумфийлд.
Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн съобщи, че от на следващия ден ще бъде намалена до минимална оповестената степен на заплаха за здравето за популацията на цялата територия на страната като се изключи град Окланд. В него рестриктивните мерки ще бъдат смекчени от сряда, само че още две седмици ще продължи да е в действие нарасналата степен на заплаха в областта на опазването на здравето.
Ардърн заяви това след съвещание с високопоставени депутати, отбелязва Асошиейтед прес. Страната с население от 5 милиона души вкара наново някои ограничаващи ограничения поради увеличението на случаите на заразяване с ковид в Окланд, където в този момент обстановката наподобява овладяна, напомня АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР