Новозеландските власти обявиха прозорец от две години, в който хората,

...
Новозеландските власти обявиха прозорец от две години, в който хората,
Коментари Харесай

Нова Зеландия дава визови облекчения на хората, засегнати от нападенията в Крайстчърч

Новозеландските управляващи оповестиха прозорец от две години, в който хората, непосредствено наранени от терора в Крайстчърч ще могат да подадат документи за непрекъсната виза в страната.
Специална визова категория " признава въздействието на нещастието върху живота на тези, които най-вече е засегнала и дава на хората, които сега са с краткотрайна или гражданска виза, избрана степен на сигурност " за статута им, оповестява имиграционната работа на Нова Зеландия в изказване.
Хората живеещи в Нова Зеландия, които са били на мястото на всеобщата пукотевица в джамиите и техните близки родственици в Нова Зеландия могат да аплайват за виза.
Дефиницията " близки родственици " бе разширена, с цел да включи необятен кръг от родственици, в това число родителите на колегата на засегнатото лице, както и дядовци и баби на лица под 25 годишна възраст.
Мустафа Фарук, президент на Федерацията на ислямската асоциация в Нова Зеландия , дефинира решението като доблестен жест.
" Ние сме доста щастливи ", съобщи той, като добави, че чака всички отговарящи на изискванията да подадат документи.
" Някои от тези хора освен са изгубили обичните си хора, само че също по този начин са изгубили и главата на фамилията си ", показа Фарук.
На 15 март последовател на бялото предимство откри огън против мюсюлмани в две джамии в Крайстчърч. Брентън Тарант бе упрекнат за убийството на 50 индивида и опит за ликвидиране на още 39 индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР